Eugen Tomac: „Ziua Limbii Române va fi sărbătorită de toţi românii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac FOTO Adevărul
Eugen Tomac FOTO Adevărul

Candidatul pentru funcţia de deputat în Parlamentul României, Eugen Tomac, care în prezent îndeplineşte funcţia de consilier prezidenţial, a declarat, în timpul unei coferinţe de presă cembrie, că, începând cu anul viitor, Ziua Limbii Române va fi marcată pe 31 august şi în România.

Tomac a declarat că proiectul care a fost iniţiat de el şi de senatorul Viorel Badea a fost contrasemnat de deputaţi din toate partidele parlamentare din România şi urmează să fie validat de Camera Deputaţilor. Eugen Tomac şi-a exprimat încrederea că în curând acest proiect va intra în vigoare. „E mai mult decât sigur că începând de anul viitor, în mod oficial, cetăţenii români vor serba Ziua Limbii Române pe 31 august”, a declarat el.

Potrivit Info-Prim NEO, Eugen Tomac a făcut un apel către cetăţenii români din Republica Moldova să iasă în număr cât mai mare la alegerile parlamentare de duminică, 9 decembrie. „Este o şansă extraordinară ca cetăţenii români din partea aceasta de Prut să le dea o lecţie celor de la Bucureşti. Să le demonstreze că aici nu sunt doar cetăţeni care obţin cetăţenia doar pentru a circula liber în Europa, ci sunt cetăţeni români care îşi merită acest drept”, a mai declarat candidatul.

Duminică, 9 decembrie, în Republica Moldova vor fi deschise 19 secţii de votare pentru alegerile parlamentare din România. Potrivit ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca, acesta este cel mai mare număr de secţii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile din România. Patru din cele 19 secţii vor fi deschise la Chişinău şi câte una la Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Căuşeni, Hânceşti, Călăraşi, Bălţi, Ungheni, Soroca, Cahul, Cimişlia, Cantemir, Teleneşti, Drochia şi Ştefan Vodă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite