Drapelul aşa-numitei Republici Găgăuzia va fi oficializat la Comrat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

În Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia ar putea fi oficializat drapelul separatist al aşa-numitei Republici Găgăuzia. Autoproclamata republică a existat între anii 1990 - 1994 în sudul Republicii Moldova, iar autorităţile locale au decis că steagul acelei „republici” să fie oficializat şi afişat lângă drapelul actual al autonomiei.

Pe 19 august, autorităţile locale din Găgăuzia au organizat un eveniment dedicat „zilei proclamării Republicii Găgăuzia”.

În cadrul acestuia, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a ieşit cu o iniţiativă de creare şi adoptare priectului de lege privind oficializarea drapelului „Republicii Găgăuzia”, care va trebui să fie afişat pe instituţiile de stat alături de cel al autonomiei.

Vlah a dat asigurări că nu este vorba despre înlocuirea drapelului actual al regiunii, ci doar folosirea drapelului istoric în rând cu cel actual.

„Ideea în sine nu este nouă şi demult este discutată în societate. Consider că această propunere este una foarte importantă. Este vorba de întoarcerea la bazele Republicii Găgăuzia. Sub acest drapel au avut loc mitinguri la Comrat şi alte regiuni din sud. A avut loc o luptă pentru deschiderea unei universităţi proprii”, a declarat Irina Vlah.

Amintim că şi Igor Dodon a anunţat că va participa pe 19 august „la festivităţile prilejuite de Ziua proclamării Republicii Găgăuzia”.

„Am acceptat invitaţia de a participa, în data de 19 august, la festivităţile prilejuite de Ziua proclamării Republicii Găgăuzia şi de Ziua oraşului Comrat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Drapelul „Republicii Găgăuzia” anilor 1990-1994

image

   

Drapelul UTA Găgăuzia

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite