Dodon: Le mulţumesc preoţilor care susţin eforturile mele de a proteja valorile creştin-ortodoxe
0Igor Dodon le-a mulţumit preoţilor care au ieşit vineri, 6 octombrie, la o conferinţă de presă, şi i-au luat apărarea preşedintelui ţării în faţa Consiliului Antidiscriminării, organul ce a solicitat audierea şefului statului pe un caz de discriminare.
„Le mulţumesc celor din corpul preoţesc, din mediul creştin, care au luat atitudine şi susţin eforturile mele, ca şef de stat, de a proteja valorile creştin-ortodoxe şi fundamentele familiei tradiţionale”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.
Preşedintele a mai spus că el nu poate fi indimidat, la fel precum nu pot fi intimidaţi „nici creştinii noştri, nici religia noastră, nici cei care ţin la cultul familiei”.
„Dreptatea e de partea noastră. Ştim să fim toleranţi, inclusiv în raport cu minorităţile sexuale, dar fără a accepta să zdruncinăm temeliile pe care stă de veacuri un popor”, a subliniat şeful statului.
Amintim că în cadrul unei conferinţe de presă, un grup de preoţi au declarat că Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii (numit neoficial Consiliul Antidiscriminare) a devenit o bâtă care îi persecută pe toţi cei care sunt ostili păcatului homosexualităţii şi formelor sale de manifestare publică, transmite IPN.
Diaconul Ghenadie Valuţa a spus, la o conferinţă de presă la IPN, că şeful statului Igor Dodon a ajuns şi el ţinta deciziilor Consiliului Antidiscriminare, doar pentru că apără valorile familiei şi moralitatea.
Diaconul a amintit că, recent, membrii Consiliului l-au găsit vinovat pe preşedinte că ar fi făcut declaraţii discriminatorii şi de instigare la ură pe criterii de orientare sexuală în cadrul unor emisiuni TV. Şi astfel, preşedintele este obligat să prezinte scuze publice pentru declaraţiile făcute. Dacă nu o va face, va fi acţionat în judecată.
Potrivit lui Ghenadie Valuţa, preşedintele Republicii Moldova este obligat să apere Biserica şi pe creştini, iar decizia Consiliului Antidiscriminare este un gest de înjosire nu atât a preşedintelui, cât a poporului care l-a ales şi a Bisericii. „Noi pentru prima dată avem pe cineva care vorbeşte de bine despre Biserică şi acţionează în acest sens. Noi nu putem fi indiferenţi când acest reprezentant al nostru este atacat, pentru că astfel suntem atacaţi şi noi, creştinii”, a spus Ghenadie Valuţa.