Comuniştii au înaintat o moţiune de cenzură simplă împotriva ministrului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Dorin Recean FOTO: Adevărul
Ministrul de Interne, Dorin Recean FOTO: Adevărul

Fracţiunea PCRM a solicită astăzi demisia ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean. La şedinţa parlamentară, fracţiunea comuniştilor a depus o moţiune simplă împotriva ministrului, transmite IPN.

Deputatul PCRM, Gheorghe Anghel, a declarat de la tribuna parlamentară că este îngrijorătoare situaţia criminogenă din ţară. Acesta a menţionat că, în ultimii ani, activitatea Ministerului Afacerilor Interne a fost compromisă de acţiunile distructive  care au dus la reducerea capacităţii poliţiei în realizarea sarcinilor pe care le are.

Parlamentarul a mai spus că poliţiştii au fost lipsiţi de protecţia socială a statului, au fost lipsiţi de dreptul la spaţiul locativ, au fost reduse veniturile acestora cu 35%. Totodată, 40% dintre poliţişti au fost concediaţi şi înlocuiţi cu poliţişti neexperimentaţi.

Ministrul de Interne este acuzat că a demonstrat un comportament inadmisibil pentru funcţia pe care o ocupă, că a fost implicat într-un accident rutier, în convorbiri telefonice ilegale şi achiziţii publice frauduloase. „Ministerul s-a transformat într-o instituţie politică şi a pierdut dreptul moral să realizeze politici pentru ocrotirea ordinii de drept“, a spus parlamentarul.

Săptămâna viitoare, Biroul Permanent al Parlamentului va decide ziua când va fi dezbătută moţiunea.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite