Candu afirmă că iniţiativa lui Dodon de a interzice „migraţia” deputaţilor e cinică: Şi dumnealui este „un migrant şi un traseist politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, califică iniţiativa lui Igor Dodon privind interzicerea „migraţiei” deputaţilor dintr-un partid în altul ca fiind una „cinică”, pentru că şi Igor Dodon anterior a părăsit Partidul Comuniştilor şi a aderat la Socialişti.

„Dumnealui este singur un migrant şi un traseist politic, plecând din PCRM în PSRM, dând într-o parte fosta conducere a PSRM, asumându-şi conducerea unui nou partid”, a declarat Andrian Candu într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Permanent.

Speakerul a adăugat că poate dânsul ar putea vorbi despre astfel de idei: „deoarece în istoria mea niciodată nu am trecut dintr-un partid în altul, dar în cazul dumnealui... să fim serioşi”.

Afirmaţiile lui Andrian Candu au fost făcute în contexutl refuzului Socialiştilor de a participa la referendumul din 24 februarie, pe subiectul reducerii numărului de deputaţi din Parlament, de la 101 la 61. Igor Dodon a declarat că dânsul a propus să fie pusă la referendum şi întrebarea privind interzicerea „migraţiei” deputaţilor, însă pe motiv că Demoraţii au refuzat acest lucru, Socialiştii au decis că referendumul e mai mult o chestiune de PR politic pentru Democraţi pe durata campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 fenruarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite