Andrei Năstase: Vreau să câştig Primăria din primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţinut şi de Partidul Acţiune şi Solidaritate, îşi doreşte să câştige Primăria municipiului Chişinău din primul tur al alegerilor noi. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri ca să câştigăm Primăria din primul tur inclusiv din perspectiva faptului că în cel de-al doilea tur nu vom mai avea tinerii prin oraş, vor fi plecaţi în vacanţă sau vor fi ocupaţi cu tezele de diplomă”, a spus Andrei Năstase.

Candidatul comun afirmă că, după câştigarea Primăriei Chişinău, obiectivul său suprem va fi consolidarea a ceea ce înseamnă Primăria Chişinău inclusiv din perspectiva alegerilor parlamentare.

 „Participarea la acele alegeri se va produce doar în interesul creşterii şanselor forţelor proeuropene democratice, antioligarhice, de esenţă naţională să acceadă în Parlament şi nu cu 10-20 de mandate, dar pentru a prelua puterea şi împreună cu administraţia locală să facem schimbarea mare la nivelul întregii republici, în interesul cetăţeanului”, a adăugat Andrei Năstase.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, consideră că bătălia pentru fotoliul de primar al municipiului Chişinău va fi una foarte dură pentru că va constitui etapa preliminară a campaniei generale – scrutinul parlamentar. 

„Spre regret, iarăşi va fi o luptă geopolitică. Noi iarăşi vom încerca să ne lămurim cine este cu Vestul, cine cu Estul, cine este pro-rus, cine pro-vestic”, este de părere Vladislav Kulminski. 

În opinia lui, în turul doi au şanse mari să ajungă candidatul socialiştilor, Ion Ceban, candidatul PPDA, Andrei Năstase şi actualul primar interimar, Silvia Radu, deşi ultima nu şi-a anunţat încă intenţia de a candida la şefia Primăriei.

Alegerile noi în municipiul Chişinău vor avea loc pe 20 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite