Andrei Năstase: Între cei patru candidaţi la funcţia de procuror nu se regăseşte preferatul meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, spune că printre cei patru candidaţi la funcţia de procuror general care au acces la următoarea etapă de selectare nu se află preferatul lui. Astfel, Andrei Năstase răspunde informaţiilor apărute în spaţiul public că printre candidaţi ar fi favoriţi ai coaliţiei de guvernare, transmite IPN.

Totodată, Andrei Năstase spune că ţine foarte mult la legalitate şi transparenţă când este vorba despre asemenea concursuri importante pentru ţară.


„Niciodată nu voi îndrăzni să schimb „oamenii lor” cu „oamenii noştri”. Voi accepta de fiecare dată regulile democratice, regulile statului de drept, regulile pe care le stabileşte Constituţia şi cadrul normativ al ţării. (...) Cel pe care l-aş fi preferat eu în această funcţie este în afara concursului la momentul de faţă, dacă nu se schimbă ceva pentru că ştim că concursurile s-au făcut şi s-au schimbat. Eu m-am ţinut departe de acest proces”, a afirmat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Andrei Năstase a remarcat faptul că nu au existat niciun fel de suspiciuni faţă de comisia de preselecţie a candidaţilor la funcţia de procuror general dintre care Consiliului Superior al Procurorilor urmează să aleagă unul pentru a-l propune preşedintelui Igor Dodon pentru numire în funcţie.

Preşedintele PPDA spune că a solicitat public să fie publicate înregistrările video de la ultima etapă de selectare a candidaţilor, cea a interviurilor, pentru a se putea expune pe deplin referitor la modalitatea de selectare a acestora.

După etapa interviului, care s-a desfăşurat timp de două zile, Ministerul Justiţiei a anunţat că în finala concursului pentru ocuparea funcţiei de procuror general au ajuns patru din cei 16 candidaţi, care au promovat etapa întâi a concursului. În lista scurtă a candidaţilor au ajuns Oleg Crîşmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan şi Alexandr Stoianoglo.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite