Alexandru Jizdan: Noi monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, spune că evenimentele din ultimele zile din Ucraina sunt monitorizate foarte atent de către autorităţile Republicii Moldova. Potrivit lui, ceea ce se întâmplă în Ucraina tensionează lucrurile în ţara vecină nu doar pe interior, dar şi pe exterior. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Alexandru Jizdan afirmă că Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi alţi factori de decizie au fost convocaţi în şedinţă de prim-ministrul Pavel Filip în cadrul căreia s-a discutat situaţia din ţara vecină. „Noi monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă în Ucraina. 24 din 24 de ore”, spune ministrul.

„A fost creat un grup de lucru care urmăreşte ceea ce se întâmplă în Ucraina cu ochi profesionişti. Noi nu ne informăm doar din sursele externe sau din reţelele de socializare. Noi suntem în contact permanent cu toată lumea care poate să explice şi poate să ducă la adoptarea unor decizii calitative. Noi nu avem dreptul la greşeală în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat ministrul.

Alexandru Jizdan îndeamnă cetăţenii moldoveni care vor trece prin punctele de frontieră să fie foarte înţelegători având în vedere metodele de control care vor fi aplicate, deoarece ar putea să fie şi alte verificări, mai riguroase. „Noi suntem în contact permanent cu colegii din Ucraina, dacă va fi posibil, noi vom întreprinde toate măsurile să securizăm frontiera noastră. Deocamdată, nu există semne care ne-ar alarma”, a afirmat oficialul.

Duminică, 25 noiembrie, în strâmtoarea Kerci, s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruşi şi militarii ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislaţia maritimă. Aceştia au folosit armele, rănind trei militari, şi au reţinut trei nave ucrainene. La rândul ei, Ucraina califică incidentul drept o provocare. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenco, a cerut Radei Supreme să impună legea marţială. Legislativul ucrainean a aprobat decretul şefului statului, instituind legea marţială în regiunile care au hotar cu Federaţia Rusă şi cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova, pentru o perioadă de 30 de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite