Încă un cetăţean turc, dintre cei şapte expulzaţi din Moldova, a fost condamnat în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Directorul financiar al reţelei de licee „Orizont”, expulzat la începutul lunii septembrie a anului trecut din Moldova, a fost condamnat în Turcia la nouă ani de închisoare. Aceasta este a treia condamnare în rândul celor şapte cetăţeni turci expulzaţi, după ce, săptămâna trecută, doi profesori din acest liceu au fost condamnaţi la şase şi, respectiv, nouă ani de închisoare.

Solicitat de IPN, Hasan Barış, directorul Filialei Durleşti a Liceului „Orizont”, a spus că colegul său a fost condamnat doar pentru faptul că a activat în cadrul acestui liceu, unde a muncit timp de cinci ani, până la expulzarea din Moldova. Hasan Barış a menţionat că sentinţa de condamnare a fost pronunţată astăzi, 22 martie, iar săptămâna viitoare urmează să aibă loc şedinţa de judecată în cazul directorului general adjunct. În luna aprilie îşi va afla sentinţa fostul director al filialei Ceadâr-Lunga, iar în luna mai ceilalţi doi cetăţeni turci expulzaţi.

Cei şapte cetăţeni străini, profesori şi administratori ai reţelei de licee „Orizont”, au fost declaraţi indezirabili şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova pe 6 septembrie 2018. Serviciul de Informaţii şi Securitate declara atunci că cei şapte sunt suspectaţi de legături cu o grupare islamistă, despre care ar exista indicii că desfăşoară acţiuni ilegale în mai multe ţări. Familiile profesorilor, dar şi colegii de serviciu, au organizat numeroase acţiuni de protest, pledând nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite