Chişinăul dă 10 milioane de lei pe an în schimbul unui teren pentru depozitarea gunoiului

Chişinăul dă 10 milioane de
lei pe an în schimbul unui teren pentru depozitarea gunoiului

FOTO Arhivă

Primăria Capitalei este gata să aloce 10 milioane de lei pe an pentru un teren pe care ar putea fi depozitate deşeurile din Chişinău. Anunţul a fost făcut de către primarul Dorin Chirtoacă, în contextul în care în ultimele zile gunoiul din Chişinău nu mai este evacuat, după ce locuitorii din Bubuieci au blocat trecerea autospecialelor de la „Autosalubritate”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilul a menţionat, la şedinţa operativă de la Primărie, că protestul locuitorilor din Bubuieci a scos la iveală o problemă despre care se cunoaşte demult şi anume că deja capacitatea gunoiştii din localitate este epuizată. Municipalitatea examinează mai multe variante unde ar putea să evacueze gunoiul în condiţiile în care autorităţile şi localnicii din Ţânţăreni se opun ca deşeurile să fie transportate la gunoiştea amenajată la periferia satului.
 
Dorin Chirtoacă a mai spus că în gunoiştea de la Ţânţăreni au fost investiţi 25 de milioane de euro şi aceasta este unica care respectă standardele de mediu. Ca şi soluţie, în cazul în care autorităţile de la Ţânţăreni continuă să se opună, urmează a fi emisă o decizie de Guvern prin care terenului să-i fie atribuit statut naţional.
 
Până atunci însă, e nevoie de o alternativă temporară. Municipalitatea este gata să ofere10 milioane de lei pe an pentru un teren pe care ar putea fi evacuat gunoiul din Chişinău. Condiţia este ca terenul să fie amplasat în raza a 50-70 de kilometri de Capitală.
 
citeste totul despre: