Situaţie hilară la Protecţia Consumatorului Vaslui. Angajaţii instituţiei şi-au rărit controalele, din lipsă de combustibil
0
Problemele administrative se ţin lanţ la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Vaslui. După ce, luna trecută au rămas fără procese verbale tipizate, inspectorii s-au văzut acum nevoiţi să rărească acţiunile de control din cauză că nu le ajunge cota de combustibil.
Angajaţii CJPC Vaslui sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi pentru a face planul, deoarece nu le ajunge combustibilul repartizat pentru a merge în controale. Situaţia vine la mai puţin de o săptămână, după ce inspectorii s-au trezit că nu mai pot amenda comercianţii prinşi în neregulă, fiindcă nu mai aveau procese verbale tipizate.
Practic, din cele trei autoturisme din dotare, doar două sunt funcţionale, deoarece unul dintre ele a fost pus pe butuci. Din celelalte două maşini, una este trasă mai mult pe dreapta şi folosită doar la urgenţe, din cauza cantităţii mici de combustibil pe care o primeşte instituţia.
Astfel, conducerea comisariatului se vede pusă în situaţia de a apela la un „artificiu“ mai puţin convenţional şi foloseşte pentru controale doar unul din autoturisme. „Cota noastră lunară de combustibil, pentru cele două autoturisme, este de 200 de litri. Dacă ar fi să folosim ambele maşini zi de zi conform planului, fără a mai pune la socoteală şi situaţiile neprevăzute, asta ar însemna ca o jumătate de lună să stăm degeaba. Aşa că am decis ca una din maşini să rămână doar pentru urgenţe şi doar una să o folosim pentru controalele zilnice“, ne-a declarat Cosntantin Vasileache, şeful CJPC Vaslui.
Dacă în oraş, verificările pot fi făcute şi pe jos, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre deplasările la agenţii din mediul rural. De multe ori, inspectorii s-au văzut puşi în situaţia de a pune bani din buzunarul propriu pentru a efectua controalele tematice. „Când vine vorba să mergem prin sate sau prin alte oraşe din judeţ, unii oameni mai pleacă şi cu mijloc de transport în comun şi îşi plătesc singuri deplasările. Ce să facem, asta e situaţia“, a mai adăugat Vasilache.
Conducerea CJPC Vaslui speră ca cel de-al treilea autoturism să-l dea la schimb pentru o o altă maşină, prin programul „Rabla“, şi astfel să mai adauge 100 de litri de motorină în cota lunară.
Citeşte şi: