Primarul din Prunişor a scăpat de moarte, dar nu şi de ANI
0Primarul de la Prunişor, Nandi Covlea, a scăpat anul acesta din ghearele morţii când a suferit un atac cerebral, dar nu şi de Agenţia Naţională de Integritate.
Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 399.230,59 lei (aprox. 89.513,58 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Nandi Covlea, primarul comunei mehedinţene Prunişor, împreună cu soţia, în perioada 24 iunie 2008 - 31 decembrie 2012.
Într-un comunicat de presă al ANI se arată că „Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Nandi Covlea în perioada 19 septembrie 2008 - 31 decembrie 2012”.
În cazul primarului de la Prunişor, belele curg de un an de zile. În data de 3 iunie 2014, Covlea a fost ridicat de la vila sa din Prunişor şi adus la sediul DIICOT Mehedinţi pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane de euro. La începutul anului, a suferit un atac cerebral, fiind adus în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin, unde a stat internat la terapie intensivă peste o lună de zile.
La al treilea mandat
Nandi Covlea deţine în localitatea Prunişor un domeniu impresionant: o vilă cu 11 camere, mai multe piscine şi chiar o capelă de rugăciuni.
Nandi Covlea este la al treilea mandat de primar şi ocupă funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Mehedinţi, fiind considerat unul din primarii de bază, cu state vechi în PSD Mehedinţi.
Înainte de 1989, Nandi Covlea a lucrat ca ospătar la restaurantul “Marinarul” din Drobeta Turnu Severin. După 1990, Covlea a avut succes în afaceri ridicând un restaurant chiar în apropierea amplasamentului fostului restaurant “Marinarul” din Portul Turnu Severin. Restaurantul “Perla Dunării” l-a vândut apoi Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin pentru o sumă uriaşă, fiind considerată la vremea respectivă o afacere imobiliară de succes. Căpitănia Zonală Drobeta Turnu Severin şi-a amenajat în acest imobil sediul, recompartimentând încăperile.
Cu banii obţinuţi din această tranzacţie, Covlea şi-a ridicat un motel pe Dealul Balota. În 2004 a obţinut primul mandat de primar din partea PSD-ului la Prunişor şi de atunci nimeni nu a mai putut să-l ridice din această funcţie. Prosperitatea primarului pesedist s-a datorat în principal firmei de construcţii LORI COM, SRL, administrată de soţia sa, Elena Covlea, care de-a lungul anilor a derulat mai multe contracte pe bani publici, multe din ele cu alte primării din judeţ, conduse tot de primari PSD.
La referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din vara anului 2012, Nandi Covlea a fost protagonistul unui mare scandal după ce sub ochi membrilor din comisia de votare acesta a băgat în urna de vot 25 de voturi.
Pentru fapta sa a fost răsplătit de conducerea PSD Mehedinţi cu funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, alături de alţi primari “destoinici” ai PSD-ului.