Exerciţiu ISU la Turnu Severin. Pompierii au simulat o intervenţie în caz de cutremur la Hotel “Traian”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii mehedinţeni, dar şi celalalte forţe de ordine din judeţ şi-au testat joi capacitatea de intervenţie în cazul unui cutremur. A avut loc o amplă operaţiune de salvare a unor persoane surprinse de un cutremur de proporţii în zona Hotelului Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin.

A fost simulată intervenţia pentru salvarea victimelor blocate în hotelul “Traian” din Drobeta Turnu Severin, ca urmare a prăbuşirii casei scării între etajele 7 şi 8, lichidarea unor incendii izbucnite la etajele inferioare, precum şi deblocarea - salvarea de sub dărâmături a persoanelor.

“Aşa cum se ştie în caz de cutremur, lucrurile sunt mult mai complicate, însă am vrut să vedem în primul rând capacitatea de intervenţie a echipelor specializate. Am acţionat pentru salvarea a 49 de victime , echipele au intervenit real. În primul rând am urmărit în timpul exerciţiului de astăzi ca între comandantul acţiunii şi toate forţele de intervenţie să existe o comunicare prin staţie radio deoarece în anii trecuţi am avut o lipsă a staţiilor radio, iar în acest moment inspectoratului are o dotare corespunzătoare”, a declarat coordonatorul exerciţiului, col. Florentin Dragomir de la ISU „Drobeta”.

Alături de echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta”, la exerciţiu au pparticipat forţe ale Jandarmeriei, Poliţiei, Poliţiei Locale, echipe medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Compartimentul Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Mehedinţi, Secţia Drumuri Naţionale Dr.Tr.Severin şi Orşova, echipaje ale societăţile de apă, gaz, electricitate şi telefonie, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu rol în gestionarea efectelor cutremurului.

„Am vrut să vedem cum reuşim să lucrăm într-un spaţiu foarte restrâns. Intenţionat am lăsat tranzitarea oraşului pe bulevard pentru a vedea poliţia şi forţele de ordine cum reuşesc să gestioneze situaţia fiindcă atunci când avem cutremur având în vedere numărul mare de maşini suntem siguri că apar ambuteiaje, fie la ieşirea din oraş  sau intersecţiile mari”, a mai adăugat col. Florentin Dragomir.

„A fost o intervenţie complexă în cooperare cu ISU pentru un caz complex, o simulare de cutremur, cu accidente rutiere şi explozii. Am intervenit din partea Ambulanţei cu 16 angajaţi, patru ambulanţe. Au fost multe persoane evacuate din clădire, 20 de urgenţe au ajuns la UPU, am mai avut încă şapte persoane pentru care nu a fost nevoie să fie transportate şi un decedat. Ambulanţa este pregătită să intervină în astfel de cazuri , problema este valabilă până la urmă pentru toată ţara, cât de mare este numărul celor răniţi în cazul unei calamităţi”, a precizat medicul Horia Ene de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

În scenariul exerciţiului s-a prevăzut gestionarea mai multor situaţii de urgenţă generate de un cutremur, situaţii care au avut loc la nivelul judeţului Mehedinţi, în special în municipiul Drobeta Turnu Severin, localitatea Dubova şi oraşele Vânju Mare şi Strehaia.

Turnu-Severin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite