Bilanţ la Şcoala de Perfecţionare a Pregătirii Personalului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala şi-a prezentat rezultatele într-un cadru oficial
Şcoala şi-a prezentat rezultatele într-un cadru oficial

La sediul Şcolii de Perfecţionare a Pregătirii Personalului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat activitatea de evaluare a rezultatelor  obţinute în anul de învăţământ 2016/2017.

Principalele obiective care au stat în atenţia şcolii au fost formarea, perfecţionarea şi specializarea cadrelor poliţiei de frontieră, dezvoltarea aptitudinii de a acumula ritmic cunoştinţe, a preocupării de perfecţionare continuă a pregătirii profesionale, formarea de priceperi şi deprinderi noi prin studiu individual, cultivarea la cursanţi a spiritului de dreptate, a respectului faşă de lege şi adevăr, educarea cursanţilor în spiritul rspectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

„Prin managementul activităţilor desfăşurate la nivelul şcolii, în anul de învăţământ 2016-2017, s-a avut în atenţie permanentă armonizarea procesului de învăţământ la standarde europene urmărind ca documentele de învăţământ elaborate, conţinutul ştiinţific al temelor, metodelor didactice utilizate să fie corelate cu nevoile alinierii la standardele UE şi Schengen şi îndeplinirii obiectivelor impuse în programele prioritare şi de acţiune ale P.F.R”, se arată într-un comunicat de presă al Şcolii de Perfecţionare a Pregătirii Personalului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin.

În perioada analizată, personalul a desfăşurat activităţi didactice în conformitate cu ”Graficul activităţilor de formare profesională a personalului P.F.R. în anul 2016-2017”. 

S-a urmărit în permanenţă asigurarea unei baze materiale care să asigure un cadru optim (didactic şi logistic) în vederea desfăşurării cursurilor. În acest sens au fost achiziţionate calculatoare portabile, videoproiectoare, televizoare şi imprimante.

Pe lângă activităţile curriculare, concretizate în norma didactică, personalul catedrei a mai desfăşurat şi alte activităţi extracurriculare cum ar fi: întocmirea revistei aniversare anuale a şcolii ”Temerarii” sau participarea la activităţile organizate de agenţia europeană FRONTEX în perioada 03-05.10.2017.

„În ceea ce priveşte evaluarea disciplinei şi ordinii interioare, putem menţiona ca la nivelul unităţii noastre un ofiţer a fost recompensat cu înaintarea în gradul profesional următor cu ocazia Zilei Naţionale a României, un agent a fost recompensat cu <<mulţumiri scrise>> pentru rezultate deosebite obţinute la concursul de tir organizat la nivelul M.A.I., iar 6 ofiţeri şi 6 agenţi au fost recompensaţi cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră de asemenea cu <<mulţumiri scrise>>”, se mai arată în comunicatul de presă.

Pentru anul de învăţământ 2017/2018, priorităţile de acţiune vor fi asigurarea cadrului optim în vederea desfăşurării cursurilor de formare iniţială a elevilor, participarea şi organizarea de întâlniri; seminarii şi simpozioane pe teme de actualitate ce vizează activitatea structurilor operative; iniţierea demersurilor pentru încheierea de noi protocoale de parteneriat cu structuri similare din ţările vecine şi nu numai; iniţierea demersurilor pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare instituţională, dezvolatarea activităţii de cercetare individuală în vederea publicării de articole ştiinţifice de specialitate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite