Turnu Severin: ION SCHINTEE, jandarmul pasionat de arte marțiale
0Ion Schintee practică artele marțiale de la 7 ani. A devenit instructor de kickboxing și și-a urmat visul de a intra într-o structură de intervenție. Pasiunea îl determină să se antreneze zilnic, chiar și în timpul liber.
Ion Schintee a fost întotdeauna pasionat de sport. A început la vârsta de 7 ani cu gimnastică, apoi au urmat lupte greco-romane. S-a îndrăgostit însă de artele marțiale, la care s-a și oprit, în 1990.
„Din 1990 practic artele marțiale, iar în 1995 am trecut de la artele marțiale clasice la kickboxing. Am considerat că e stilul de luptă care mi se potrivește cel mai bine”, ne spune el.
„Întotdeauna mi-am dorit să fac parte din structurile de intervenție, fie că sunt la poliție, la jandarmerie sau în altă parte. Ca practicant de arte marțiale, am cunoscut oameni care lucrau în sistem, mi-a plăcut și mi-am făcut un scop din a purta uniformă”, mai spune luptătorul, care în anul 2000 a avut ocazia să își împlinească visul.
În urma uni concurs, a reușit să acceadă în detașamentul de intervenție al Jandarmeriei. Cu pasiune și respect pentru noua sa postură, Ion Schintee a îmbinat artele marțiale cu activitatea din Jandarmerie. „Munca în Jandarmerie este una grea, necesită muncă, efort, de multe ori durere. Însă dacă ești pasionat, treci mai ușor peste toate acestea. Slujba mea în sistem și sportul se împacă foarte bine și nu o să regret niciodată alegerile făcute”, mărturisește jandarmul.
S-a pregătit cu Ciprian Sora
În afara faptului că este coordonatorul intervențiilor din cadrul detașamentului Jandarmeriei, Ion Schintee este instructor de arte marțiale din 1996, iar din 2006 este și specializat. În 2006, după ce a devenit instructor cu specializare, a format clubul „Johnny Fight”, un club care îi inițiază pe copii în tainele kickboxingului și care numără în momentul de față 12 elevi.
S-a pregătit alături de cunoscutul luptător Ciprian Sora, timp de un an.
„Pentru a ajunge acolo, am dat examen, iar la ieșirea din școală, am susținut încă un test, în urma căruia am devenit instructor specializat. M-am simțit dator să creez un club de kickboxing, unde să îi pot învăța pe copii tainele acestui sport”, ne spune luptătorul.
Pentru că pune mare preț pe pregătire, nu a ratat niciun stagiu important de pregătire la care a avut ocazia să meargă. Unul dintre aceste stagii s-a întins pe o perioadă de trei luni, timp în care s-a antrenat alături de maeștrii chinezi. „Aveam șase ore de antrenament pe zi și nu aveam voie să folosim telefonul mobil. A fost un stagiu dur, cu un regim cazon, însă mi-a fost de mare ajutor, ca și toate experiențele, bune sau rele, care m-au ajutat și m-au format în decursul timpului. Oricum, eu cred că toată viața trebuie să învățăm și să ne perfecționăm continuu”, încheie Ion Schintee.