Investiţia a fost achitată din fonduri de la primăria Nufăru, cu sprijin financiar de la Guvernul României. În total, este vorba despre o reţea de canalizare care ar fi trebuit finalizată, care a costat 1,3 milioane de euro.

„Lucrarea a început în 2007. Din iulie 2012 tot îi chem pe cei care au câştigat licitaţia, o firmă din Voluntari, Iridex se numeşte, să le spun că sistemul de canalizare nu este funcţional. Am găsit ţevi lipsă, zeci de metri de ţeavă care lipsesc, cămine lipsă, nu s-a făcut racordarea la cămine“, spune primarul Dănilă.

Acesta spune că autorităţile locale s-au achitat de obligaţii, astfel că nu se poate explica întârzierea lucrărilor prin faptul că reprezentanţii constructorului nu au fost plătiţi. „Mai avem o datorie de 7.000 de lei la ei, dintr-un total de 1,3 milioane de euro“, spune primarul.

Directorul Iridex: „Acolo este vorba despre un scandal politic, iar noi am căzut la mijloc“

Adrian Todiraşcu, director al firmei din Voluntari, spune că lucrarea în cauză este finalizată, ba chiar a fost şi recepţionată încă de anul trecut de către o comisie de specialitate.

Acesta a mai precizat că a avut pierderi de aproximativ 100.000 de lei pentru această lucrare, care este încă în garanţie.

„Cum poate cineva să spună că nu este gata lucrarea? O comisie de specialitate a recepţionat-o, avem procesele verbale pentru a demonstra asta. Acolo unde au apărut probleme, cum a fost pe strada principală, unde a apărut în decembrie tasarea, am intervenit şi vom mai interveni, pe cheltuiala noastră. În primul rând pentru că este lucrarea făcută de noi, nu neapărat pentru că este în garanţie. Este normal să ne asumăm imperfecţiunile care ar fi putut să apară, suntem constructori, se pot întâmpla astfel de lucruri. Dar mi se pare inadmisibil să spună cineva că per ansamblu lucrarea nu este funcţională“, a mai explicat Todiraşcu.

Directorul firmei care a câştigat lucrarea mai spune că în cazul acestei investiţii a fost vorba şi despre anumite erori în proiect: atunci cânda fost gândită lucrarea nu a fost prevăzut şi un sistem de preluare a apelor pluviale, astfe de proiectul la care au lucrat în ultimii ani se referă strict la apele menajere.

„Părerea mea este că acolo este un conflict politic între actualul primar şi fostul primar, iar noi am căzut la mijloc“, mai spune directorul Adrian Todiraşcu.

Până în 2012, primăria Nufăru era condusă de Tincu Gavrilă (PDL), iar acum este condusă de Ion Dănilă (USL).