La Târgovişte,restanţierii vor rămâne fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La intrarea în blocuri au apărut înştiinţări alături de tabelul cu datoriile fiecărui locatar
La intrarea în blocuri au apărut înştiinţări alături de tabelul cu datoriile fiecărui locatar

Compania de Apă a declanşat acţiunea de recuperare a debitelor de la populaţie, primele cartiere vizate fiind microraioanele 2 şi 3, precum şi casele din zona de nord a oraşului. Dacă mai mult de 20% dintre membrii unei asociaţii de proprietari acumulează datorii către Compania de Apă, se declanşează procedura de sistare a apei potabile

70 de familii din Blocul Social nr.2 din Târgovişte riscă să rămână fără apă potabilă din cauza datoriilor acumulate la întreţinere. Pe uşa imobilului din Bulevardul Unirii, în data de cinci ianuarie a fost afişată somaţia Companiei de Apă Târgovişte.

„În cinci ianuarie am fost înştiinţaţi că alimentarea cu apă va fi sistată. În 13 ianuarie în mod normal ar trebui să rămânem fără apă. Sunt 20 de familii cu restanţe din cele 70 existente în bloc, iar datoria este de 217.022,10 lei”, ne-a declarat Mariana Şerban, unul dintre locuitorii blocului 2 şi responsabilul scării. „Am trimis angajamente de plată către Primărie, datornicii trebuie să plătească 30% din valoarea facturilor deschise pentru a evita oprirea apei. Astfel, am mai obţinut un termen până la sfârşitul lunii ianuarie în care restanţierii mai pot plăti din datorii”, a adăugat aceasta.

Locatarii cu facturile la zi cer alte soluţii pentru recuperarea debitelor

Locatarii blocului social nr.2 din Bulevardul Unirii care au facturile achitate la zi nu sunt de acord cu decizia sistării apei potabile din cauza datornicilor şi cer găsirea unei alte soluţii de constrângere a celor care au datorii foarte mari. „Nu este normal ca pentru câţiva oameni care nu îşi plătesc datoriile să suferim şi noi. Am copil mic, am nevoie de apă, mai ales că nu este vina mea. Sunt la zi cu plăţile şi vreau să am parte de serviciile pe care le plătesc”, a declarat unul dintre locuitorii blocului nr.2.

Debranşările sunt acoperite de litera legii

Reprezentanţii companiei de apă spun că acţiunile de debranşare sunt complet legale şi că se vor desfăşura conform contractelor încheiate cu asociaţiile de proprietari. „Există două tipuri de contracte, direct cu asociaţia de proprietari căreia îi emitem o singură factură iar administratorul se ocupă cu recuperarea debitelor şi cu achitarea facturii către noi şi al doilea tip, în care între asociaţie şi noi se încheie un contract de delegaţie. În acest tip de contract, este foarte clar specificat că în cazul în care mai mult de 20% dintre apartamente au datorii către noi, putem trece la măsura de a sista furnizarea de apă”, a declarat inginer Radu Vasilescu, directorul Companiei de Apă Târgovişte.

„Nu agreez această soluţie şi vreau să se înţeleagă că nu avem niciun interes să oprim apa, vrem doar să ne recuperăm datoriile. Atunci când nu plăteşti telefonul sau cablul ai rămas fără semnal. Este o soluţie extremă la care am recurs dar sper ca împreună cu asociaţiile de proprietari şi cu consumatorii să ajungem la soluţii pentru a evita astfel de acţiuni”, a adăugat Vasilescu.

Inginer Radu Vasilescu, director Compania de Apă Târgovişte:
„Este pentru prima dată din anul 2000 când recurgem la astfel de măsuri. Acţiunea noastră a început în cartierele din  nordul oraşului, micro 2 şi 3, precum şi la casele din zonă şi va continua cu celelalte cartiere. În acest moment am trimis 11 somaţii în cele două cartiere pentru datorii de 500 de milioane de lei vechi. De asemenea avem de recuperat aproximativ 2 miliarde de lei vechi de la chiriaşii Primăriei.”



Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite