O procesomană are deschise nu mai puţin de 228 de procese la instanţele sucevene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă angajată de la Primăria din comuna suceveană Pătrăuţi, Maria Făgăraş atacă instituţiile locale, judeţene şi naţionale pe trei coordonate: moartea soţului ei, faptul că a fost dată afară din primărie acum cinci ani printr-o evaluare necorespunzătoare şi fiindcă pentru terenurile cuvenite spre expropriere la şoseaua de centură despăgubirile au fost obţine de alte pesoane decât cele îndreptăţite.

Conform Portalului Instanţelor de Judecată, persoana care are cel mai multe procese pe rol din judeţul Suceava este o femeie din comuna Pătrăuţi pe nume Maria Făgăraş.

În acest moment, ea are pe rolul instanţelor sucevene 228 de procese, în care sunt învinovăţiţi pe rând fostul primar şi actualul primar al comunei, fostul şi actualul secretare precum şi în majoritate mai toţi foştii şi angajaţii din Primăria Pătrăuţi, identificaţi ca vinovaţi în consipraţii care au dus la moartea soţului ei dar şi altor persoane din comuna Pătrăuţi.

Camera de lucru a Mariei Făgăraş are mobilierul acoperit cu dosare în lucru. Într-o ală cameră ar mai avea alte documente, îndosariate într-o bibliotecă greu de pus în valoare.

Vinovaţii pentru situaţia în care se află ar fi cei din conducerea primăriei, care nu i-au dat dreptate când dânsa a cerut-o, când în calitate de referent în cadrul Primăriei Pătrăuţi, a dorit să devină secretar la primăria din localitate. Maria Făgăraş a câştigat şi un proces în acest sens, la o primă instanţă, singurul de altfel din cele 228 de acţiuni pe care judecătorii suceveni, de la toate nivelele de judecată au trebuit să le analizeze pentru a clarifica situaţia Mariei Făgăraş.

Pentru a clarifica statutul juridic al femeii care a lucrat în sistemul public aproape trei decenii, trebuie adăugat că ofensiva împotriva primăriei Pătrăuţi, a foştilor şi  actualilor primar, a foştilor şi actualilor funcţionari a fost pornită după ce soţul ei, lucrător în primăria Pătrăuţi, a murit în urma unui atac de cord, în mandatul primarului Dragoş Jureschi.

Maria Făgăraş l-a indicat ca vinovat pe primarul de la acea vreme  pentru că, susţine dânsa, nu i-a oferit dreptate în disputa privind terenurile de pe şoseaua de centură din zona Pătrăuţi. Femeia a explicat că sunt trei mari problem.

„Cea mai gravă provine de la decesul soţului, în 2008, eu fiind atunci referent la registrul agricol. Atunci a început procedura pentru exproprieri la şoseaua de centură. Noi fiind cu teren acolo. Eu îl acuz pe fostul primar Jureschi Dragoş, care este şi cumătru cu mine, care a spus că trebuiau făcute acte fictive la diferite proprietăţi care au venit cu bani. Soţul meu care avea şi el teren acolo, peste 11 hectare şi a fost un conflict, a luat tot Pătrăuţiul, Făgăraş (familia, n.r.) nu a luat. Astăzi spun că atunci că atunci nu ştiam nimic fiindcă eram proastă, dar astăzi spun că cercetarea vizând accident prin înec, nu este cofirmată de autopsie care să găsească apă în corp. Adevărul este că el bea un pahar de rachiu, dar era un salariat foarte bun, pe care îl regretă tot satul. Dar eu asta spun, că orice om înecat trebuie să aibă apă în corp. Dacă nu are, pot suspecta anumite ipoteze. Oricum, după ce soţul meu a murit în 2008, în 2010 am fost dată afară din instituţie. M-au băgat de trei ori în comisie administrativă fiindcă aş fi făcut fapte grave. N-am făcut nicio faptă gravă. S-au întrunit doi-trei consilieri  şi m-au destituit din funcţie. Al treilea motiv este cel pe care l-am spus deja, cu centura. Eu sunt pe hartă, nu s-a modificat harta, sunt pe amplasamente şi astăzi”, a declarat Maria Făgăraş.

Aceasta a mai explicat cum în 1990, lucrând la primăria Pătrăuţi, împreună cu un preot din parohie, au „luat 140 de hectare” de la fostul IAS. Acestea sunt principalele date ale problemelor ce au generat sutele de procese iniţiate de Maria Făgăraş împotriva foştilor colegi de muncă de la primăria Pătrăuţi, fostului şi actualului primar, fostului şi actualului secretar, lucrătorilor din Prefectura Suceava, Consiliului Judeţean şI, în general,  împotriva tuturor celor care nu sunt de acord cu opinia domniei sale.

Pe scurt, familia Făgăraş a redobândit cam nouă hectare din cele 11 revendicate, Maria Făgăraş are un fiu de peste 30 de ani care locuieşte împreună cu ea, al doilea, mai tânăr, lucrând în străinătate. Cum am spus, din cele 228 de procese iniţiate de Maria Făgăraş la felurite instanţe din judeţul Suceava, numai unul, este drept, nu foarte important a fost câştigat. 

Alte ştiri pe această temă:

Primăria Galaţi s-a supărat procesomani: dacă va câştiga procesele cu ei, îi va da în judecată pentru recuperarea cheltuielilor

Un procesoman din Lugoj a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a sfidat un procuror

Profesorul care se războieşte în instanţă cu procurori, judecători şi medicii legişti, cerându-le daune morale

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite