Reţeta-minune de autobronzant natural. Cum se prepară în bucătărie spray-ul care poate înlocui cosmeticele scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atunci când soarele lipseşte, se pot utiliza produsele autobronzante FOTO plurielles.fr
Atunci când soarele lipseşte, se pot utiliza produsele autobronzante FOTO plurielles.fr

Autobronzantele sunt produsele cosmetice recomandate, de regulă, sub formă de cremă sau spray, însă astfel de produse pot fi create cu ingrediente naturale.

Medicii explică fenomenul bronzatului ca fiind o reacţie naturală a organismului împotriva radiaţiilor UVB.
În urma expunerii la soare, pielea produce substanţa numită melanină, cea care dă culoarea închisă, în urma expunerii la soare. Acelaşi efect poate fi obţinut şi fără a fi nevoie de razele soarelui, prin folosirea autobronzantelor.

Autobronzantele fac parte din categoria de produse cosmetice cu rol în stimularea celulelor pielii pentru ca acestea să poată produce melanina.

Pe piaţă se găsesc o sumedenie de astfel de produse, fie sub formă de creme, loţiuni, spray-uri sau spumă. Ideal ar fi ca toate acestea să fie achiziţionate din farmacii, sub directa recomandare a medicilor sau a farmaciştilor.

„Este de preferat ca doamnele sau domnişoarele care doresc să le folosească să ceară şi părerea unui specialist. Pe piaţa există astfel de produse pentru toate tipurile de piele. Unele dintre ele ar putea avea reacţii adverse. E drept, nu foarte mari, însă şi o simplă iritaţie poate crea neplăceri. Cele mai multe solicitări sunt pentru autobronzantele care şi hidratează pielea sau combat celulita”, explică Anca Telehuz, medic în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia

Trucuri pentru un bronz uniform

De cele mai multe ori, femeile care încearcă să folosească produsele care fac parte din gama de autobronzantelor sunt nemulţumite pentru că acestea lasă pe piele urme inestetice.

Pentru a evita acest lucru, este recomandat ca acestea să fie amestecate cu o cremă hidratantă pentru utilizare zilnică. Cele mai expuse efectelor autobronzantelor sunt palmele şi degetele mâinilor aşa că în timpul utilizării este recomandată spălarea mâinilor din 5 în 5 minute.

„Într-adevăr, ar putea crea efecte neplăcute dacă nu sunt aplicate corespunzător. Cel mai bine e ca atunci când apar petele inestetice acestea să fie îndepărtate cu un tampon de vată, înmuiat în apă oxigenată”, recomandă medicul Anca Telehuz.

Autobronzante naturale

Utilizate în numeroase terapii, plantele se dovedesc eficiente chiar şi atunci când este vorba despre bronzarea artificială a pielii. Una dintre reţetele naturale pentru autobronzant este spray-ul obţinut din amestecul morcovilor şi al zahărului brun cu apă. Se ştie destul de bine că morcovii conţin caroten, o substanţă cu efecte benefice pentru piele. Modul de preparare al produsului este destul de simplu.

Este nevoie de 2 litri de apă, câţiva morcovi şi aproape jumătate de kilogram de zahăr brun. Pentru început se pune ala la fiert, iar apoi se adaugă morcovii tăiaţi felii şi zahărul brun. Totul se lasă la fiert timp de o oră şi jumătate, iar după răcire lichidul obţinut se strecoară şi se toarnă într-o sticlă cu pulverizator.

Mai puteţi citi şi:

Anticoncepţionalele, mituri şi realitate. Cât de mult îngraşă, ce legătură au cu cancerul şi în faţa căror boli te pot proteja de fapt pilulele contraceptive

Viagra, istoria medicamentului cu efecte incredibile. „Pilula albastră“ a fost creată pentru a vindeca inima

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite