Cum ne influenţează vremea: primăvara şi toamna, cele mai capricioase anotimpuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock.com
FOTO: Shutterstock.com

Presiunea atmosferică, temperaturile sau umiditatea aerului pot avea efecte negative asupra stării de sănătate. Medicii ne atrag atenţia că putem scăpa de meteosensibilitate dacă tratăm corespunzător afecţiunile influenţate de vremea de afară.

Tot mai multe studii de specialitate demonstrează faptul că între modificările vremii şi starea de sănătate există o legătură strânsă. Practic, temperatura, umiditatea aerului sau presiunea atmosferică ne pot crea adevărate dezechilibre în organism, transformându-ne în persoane meteosensibile. 

Principalele simptome pe care vremea de afară le creează în organism sunt senzaţiile de sufocare, ameţelile sau durerile de cap. De asemenea, vremea are impact şi asupra psihicului. În perioadele cu nori, specialiştii consideră că suntem mai deprimaţi, nostalgici sau melancolici. 

Anotimpurile şi starea de sănătate

Starea de sănătate se modifică, sunt de părere unii specialişti, în funcţie de anotimpuri. Primăvara şi toamna, de exemplu, persoanele meteosensibile suferă de ameţeli şi senzaţia de sufocare. De asemenea, temperaturile ridicate din timpul verii au efecte negative asupra persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace. „Există o legătură între vreme şi organism. Nu afectează pe toată lumea,însă există persoane meteosensibile. Această conexiune este generată şi de specificul bolilor de care suferă o persoană, de vârstă şi de modul în care se îngrijeşte”, explică Mihai Lungu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Ialomiţa. 

Foarte important este şi faptul că vremea ne influenţează starea de sănătate şi în funcţie de afecţiunile de care suferim. Persoanele cu probleme respiratorii sau cele care suferă de afecţiuni reumatice întâmpină probleme în perioadele ploioase din an sau iarna, când temperaturile scad considerabil. 

Ascultaţi sfaturile medicilor

Pentru a scăpa de efectele negative ale vremii asupra organismului, medicii recomandă tratarea corectă şi eficientă a afecţiunilor cu care am fost diagnosticaţi. De asemenea, este foarte important să mergem la medic cu regularitate, să facem analize medicale pentru a descoperi de ce boli suferim şi să le tratăm corespunzător.

„O persoană diagnosticată cu o afecţiune trebuie să se trateze corespunzător, să-şi administreze medicaţia pe care medicul i-a prescris-o. Astfel, organismul nu va mai fi predispus schimbărilor climatice, pentru că devine un organism mai rezistent”, mai spune medicul Mihai Lungu. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite