Cinci reguli de aur pentru vindecarea pesimiştilor. Cât este de important să se simtă iubiţi de către semenii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Optimismul este o stare care se învaţă  FOTOT: shutterstock
Optimismul este o stare care se învaţă  FOTOT: shutterstock

Pentru unii oameni totul în jur este negru şi partea bună a lucrurilor este imposibil de văzut. Specialiştii explică cum se declanşează optimismul şi perspectiva pozitivă despre viaţă.

La fel ca foarte multe lucruri şi optimismul se învaţă. Specialiştii în psihologie sunt de părere că atât timp cât există voinţă totul este posibil. Tocmai de aceea au fost inventate şase reguli esenţiale prin care pesimiştii pot fi transformaţi în cele mai pozitive persoane.

Regula numărul unu: amuzamentul

Cei mai mulţi pesimişti vor spune „cum să mă amuz atâta vreme cât am pe cap foarte multe lucruri?”. Ei bine psihologii susţin că fiecare dintre noi trebuie să găsească în jurul lui un lucru care să-l amuze. Dacă este imposibil, atunci trebuie să apelăm la amintiri. Aducerea în prezent a unui lucru din trecut care ne-a amuzat este o măsură destul de benefică.

Regula numărul doi: relaxarea activă

Mintea noastră nu poate gândi pozitiv dacă este agitată. Tocmai de aceea este nevoie ca în momentul în care dorim să devenim optimişti să fim cât se poate de relaxaţi. Cum se realizează relaxarea? Specialiştii susţin faptul că există numeroase metode prin care putem să devenim relaxaţi. Se pot face terapii cu muzică, plimbări în natură sau o lectură a unei cărţi pe care o iubim. Toate aceste lucruri ne ajută să ne destindem şi să fim invadaţi de optimism, reuşind astfel să alungăm gândurile negre.

Regula numărul trei: să ne simţim iubiţi

Cel mai important lucru pentru oamenii optimişti este să se simtă iubiţi şi apreciaţi pentru ceea ce sunt sau pentru ceea ce fac. Aşa că pesimiştii trebuie să găsească acele persoane care să le ofere încrederea în ei înşişi şi care au puterea să-i aprecieze aşa cum sunt de fapt.

Regula numărul patru: cereţi ajutorul

Această regulă, spun psihologii, le este adresată persoanelor care deşi admit că au o problemă sunt foarte orgolioase şi refuză categoric să fie ajutate. Mai mult, specialiştii susţin că ajutorul trebuie cerut un persoane care ştiu să-l ofere. Regula nu are efect atâta timp cât cerem sprijin unor persoane care se află într-o situaţie similară cu a noastră. Tocmai de aceea trebuie să primim alături de noi persoanele cele mai pozitive.

Regula numărul cinci: somnul face minuni

Specialiştii consideră că atitudinea iritată şi pesimistă se instalează în mintea noastră şi din cauza lipsei de odihnă. Un somn bun şi liniştitor ajută creierul să se relaxeze, iar după trezire cu siguranţă vom putea vedea viaţa cu alţi ochi. Este recomandat să dormim cel puţin 8 ore.
 
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite