Slatina: Pensionarii săraci au stat la coadă să primească alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadourile oferite de Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice  au fost destinate celor care au pensii mai mici de 500 de lei.

Sărăcia i-a făcut să se trezească dis de dimineaţă şi să stea ore întregi la coadă pentru mâncare. Pachetele cu alimente distribuite astăzi la Clubul Pensionarilor a adunat sute de bătrâni. Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice (CJPV), cu ajutorul Consiliului Judeţean olt au oferit 650 de pachete cu alimente pentru pensionarii slătineni cu venituri mai mici de 500 de lei pe lună. Pentru a evita îmbulzeala din alţi ani, când pensionarii s-au călcat în picioare pentru o sacoşă cu mâncare, organizatorii au întocmit liste cu beneficiarii. Cu buletinele în mână, bătrânii săraci s-au înghesuit în jurul mesei unde se strigau liste, de teamă că nu îşi vor auzi numele şi vor pierde cadoul. Nerăbdători şă le vină rândul, i-au grăbit pe cei care treceau cu greu prin mulţime, iar când s-au văzut cu sacoşele în mână, le-au spus „Sărtumâna!“ celor care le-au oferit pachtele.

Trăieşte cu 300 de lei pe lună

Bucuroşi că pot povesti cuiva traiul greu pe care îl duc, bătrânii au mărturisit că îăşi duc zilele de azi pe mâine şi calculează fiecare bănuţ din pensia de câteva sute de lei. „Am 300 de lei pensie şi stau la bloc. Trăiesc cum pot. Acum, că vine iarna îmi e groază. O să tremur în casă, că nu am centrală şi nici bani să îmi cumpăr. Am o oală de pământ îngăurită pe care o pun pe aragaz să facă cald în casă. Este vai de capul nostru“, mărturiseşte Didina Bidaşcă, de 80 de ani.
În jurul ei se adună şi alte bătrâne a căror poveste este, pracă, trasă la indigo. „Şi eu tot 300 am. O duc rău, sunt zile în care nu am ce să mănânc. Toată vara am mâncat roşii cu pâine, la iarnă nu ştiu din ce oi mai trăi. Orice ajutor, cât ar fi de mic, e bun pentru noi. Bine ar fi să ne dea mai des“, spune Elisabeta Fudulu, de 71 de ani.

Aflaţi ce conţin pachetele oferite pensionarilor din Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite