Şi totuşi, autorităţile au găsit probleme la Hotel Parc, deşi conducerea unităţii susţine contrariul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă directorul hotelului susţine că nu au fost probleme majore, comisarii au găsit mâncare infestată cu stafilococul auriu FOTO: arhivă
Chiar dacă directorul hotelului susţine că nu au fost probleme majore, comisarii au găsit mâncare infestată cu stafilococul auriu FOTO: arhivă

În pofida faptului că există analize evidente în ceea ce priveşte problemele de la Hotel Parc din Sibiu, unde în naptea de Revelion mai mulţi turişti au suferit toxiiinfecţii alimentare, conducerea unităţii pretinde că nu ise poate imputa nimic.

„Ca urmare a anchetei derulate de autorităţi, rezultatele susţin că aceste simptome (toxiinfecţie aliemtnară - n.r.) nu s-au datorat alimentelor servite la restaurantul unităţii hoteliere sus-mentionate. Ca dovadă a acestui fapt sunt rezultatele analizelor asupra probelor recoltate din preparatele servite clienţilor la restaurantul Hotelului Parc din Sibiu”, susţine directorul hotelului, Remus Mocanu.

Cu toate acestea, însă, comisarul regional de la Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu, revine cu noi precizări şi dovezi că lucrurile stau exact invers: „DSVSA Sibiu a prelevat probe pentru a fi supuse analizelor de laborator, în urma analizelor efectuate confirmându-se că în preparatele culinare pentru Revelion şi în materiile prime utilizate la prepararea micului dejun (piftie şi rulou şuncă cu salata boeuf) s-a identificat prezenţa Stafilococului aureus coagulazo-pozitiv”, în timp ce directorul hotelului susţine că „în urma controlului efectuat de Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Sibiu s-au constatat deficienţe minore”. 

Referitor la faptul că o parte dintre probele de exudate faringiene şi nazale recoltate de la personalul hotelului au relevat prezenţa stafilococului sau streptococului, „facem menţiunea că aceste analize nu sunt obligatorii şi nu pot fi impuse personalului, conform Fişei 128, Anexa 1 din HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor. Angajaţii noştri nu prezintă niciun fel de simptome sau stări de boală. De asemenea, am solicitat suplimentar un set complet de analize medicale pentru angajaţii noştri pentru a releva starea generală de sănătate a acestora şi dacă există vreo implicaţie asupra

procesului de preparare a alimentelor”, mai precizează directorul Remus Mocanu. Şeful Protecţiei Consumatorului ne-a confirmat că o parte dinter angajaţi au fost depistaţi pozitiv Stafilococul aureus coagulazo pozitiv şi Streptococul beta hemolitic.

Având în vedere faptul că au fost depistate probleme în mâncarea servită turiştilor de Revelion, nu se susţine nici afirmaţia conducerii hotelului că „ancheta internă derulata de conducerea hotelului, a concluzionat faptul că persoane din grupul de turişti găzduit au consumat alimente şi băuturi de

diferite tipuri în afara unităţii, pe raza judeţului nostru”, ăsându-se să se înşeleagă că problemele survenite au cauze externe. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite