Satu Mare: Tunuri imobiliare la buget-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Tunuri imobiliare la buget-Revista presei locale
Satu Mare: Tunuri imobiliare la buget-Revista presei locale

Aproape o sută de sătmăreni se află în vizorul Fiscului pentru că au realizat tranzacţii imobiliare fără să plătească TVA şi cozi ca-n vremea lui Ceaușescu pentru încălzire, scriu ziarele locale de azi.

Un număr de 96 de persoane fizice de pe raza judeţului Satu Mare sunt cercetaţi de Fisc pentru că în perioada 2006 - 2009 au încheiat tranzacţii imobiliare fără să plătească TVA la stat. Cinci dosare au fost deja finalizate, un sătmărean fiind descoperit că a realizat în cursul anului trecut 60 de astfel de tranzacţii. Ceilalţi sătmăreni aflaţi în această situaţie sunt cercetaţi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGDP). “Instituţia noastră efectuează în prezent controale la un număr de 96 de persoane fizice care în perioada 2006 - 2008 au efectuat tranzacţii imobiliare în valoare de 108,35 milioane de lei şi care ar putea întruni condiţiile de persoană impozabilă, în vederea stabilirii obligaţiei de plată către bugetul de stat reprezentând TVA aferent acestor operaţiuni. Valoarea totală a TVA-ului care rezultă în urma acestor tranzacţii şi care trebuie dat statului se cifrează la 17,38 de milioane de lei”, ne-a declarat directorul adjunct al DGFP Satu Mare, Ioan Ulici, scrie Gazeta de Nord-Vest.

În primele două săptămâni, sătmărenii nu se arătau grăbiţi să ia ajutorul de încălzire

De câteva zile încoace, în curtea Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare de pe strada Ilişeşti nr. 4 nu mai ai loc să arunci un ac. Asta deoarece aici zi de zi stau la rând câte 300 de sătmăreni care doresc să obţină ajutorul la încălzirea locuinţei. Înghesuiala din ultimele zile se datorează faptului că până în 30 octombrie 2009 se preiau cereri şi documentele justificative pentru obţinerea ajutorului la încălzirea locuinţei pentru 5 luni ale sezonului rece 2009/2010, titrează Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite