Satu Mare: Zece mii de şomeri până la sfârşitul anului în Satu Mare - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Zece mii de şomeri până la sfârşitul anului în Satu Mare - Revista presei locale
Satu Mare: Zece mii de şomeri până la sfârşitul anului în Satu Mare - Revista presei locale

În urma disponibilizărilor colective şi a şomajului sezonier, AJOFM se asteaptă ca numărul sătmarenilor fără locuri de muncă să ajungă la 10.000 până la sfârşitul anului, scrie Gazeta de Nord-Vest. Iar cei 319 angajaţi neclericali în judeţ au cerut ieri în şedinţa Consiliului Judeţean plata salariilor restante, scrie Informaţia Zilei.

CITEŞTE ŞI
Braşov: Numărul şomerilor s-a dublat faţă de anul trecut

În acest an, pe fondul crizei economice, şomajul a afectat puternic judeţul Satu Mare. Faţă de cei 5.779 de şomeri înregistraţi la sfârşitul anului trecut, la începutul acestei luni numărul lor a ajuns la 8.104. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, alţi 500 de sătmăreni vor rămâne fără locuri de muncă până la sfârşitul anului în urma disponibilizarilor colective. Odată cu venirea sezonului rece, în jur de 1.500 de sătmăreni care activeaza în agricultură şi construcţii sunt trimişi anual în şomaj sezonier. În pofida celor aproape 600 de locuri de muncă vacante, angajările sunt sporadice întrucât locurile de muncă disponibile nu se suprapun cu pregătirea profesională a şomerilor, respectiv cu aşteptările acestora,scrie Gazeta de Nord-Vest de astăzi.

Consiliul Judeţean Satu Mare ar trebui să plătească anual 3,4 milioane lei pentru angajaţii neclericali, scrie Informaţia Zilei.

Arpad Csehi, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a explicat că anual salariile celor 319 angajaţi neclericali din judeţ costă Consiliul Judeţean în jur de 3,4 milioane de lei noi. Pentru acest an s-au alocat doar 800.000 de lei noi, diferenţa urmând să fie achitată în funcţie de rectificarea de buget care este aşteptată.
Nagy Sandor, protopop reformat de Hodod, dar şi consilier judeţean, a spus şi el că din cauza fondurilor insuficiente la bisericile reformate din judeţ 70 de angajaţi neclericali vor fi trecuţi în şomaj.
Subiectul ridicat de protopopii sătmăreni a pornit imediat discuţii aprinse, care au alunecat foarte repede spre o campanie electorală mascată.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite