Satu Mare: Alianţa Bugetarilor anunţă luni grevă pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Alianţa Bugetarilor anunţă luni grevă pentru o zi
Satu Mare: Alianţa Bugetarilor anunţă luni grevă pentru o zi

Medicii, funcţionarii publici, finanţiştii, o parte a profesorilor şi alţi angajaţi din sistemul bugetar vor fi luni în grevă generală pentru o zi. Alianţa Bugetarilor Satu Mare se alătură astfel,  protestelor iniţiate la nivel naţional de sindicatele revoltate de prevederile salarizării unitare.


„ Se vor asigura doar urgenţele în unităţile medicale din judeţ. Peste 70 la sută din membrii noştri de sindicat vor  fi luni în grevă”, afirmă Aurelia Pop, liderul Sanitas Satu Mare.
Alianţa Bugetarilor Satu Mare se alătură protestelor iniţiate la nivel naţional de sindicatele revoltate de prevederile salarizării unitare. „ După protestele de miercuri, 30 septembrie, când membri noştri de sindicat au pichetat sediile PSD şi PD-L , responsabile de efectele dezastruase ale Legii Salarizări Unice, luni, 5 octombrie, vom face grevă generală de o zi”, afirmă Vasile Tuns, liderul Proautonomia Satu Mare, în care sunt înscrişi angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Satu Mare, angajaţii Bibliotecii Judeţene, ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanei, ai Şcolii de Arte, şi ai Centrului de Creaţie.

Şi contribuabilii sătmăreni vor fi afectaţi luni de protestele bugetarilor „ Persoanele fizice şi juridice nu vor avea acces luni în sediul Direcţei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare. vom asigura doar permanenţa la Trezorerie pentru a nu bloca întreg sistemul” , afirmă Gavril Cuzdriorean, liderul Samfisc Satu Mare.

De asemenea, cea mai mare parte a membrilor FSLI , sindicat în care sunt înscrişi peste 800 de profesori, vor protesta luni prin încetarea activităţii, iar profesori înscrişi în Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Satu Mare, vor protesta prin grevă japoneză sau grevă prin încetarea activităţii timp de două ore. „  Cea mai mare parte din cei 800 de membri de sindicat vor protesta luni prin încetarea activităţii. Este vorba de profesorii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Şcoala Dariu Pop şi alte unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ, de unde urmează mai primim confirmări”, susţine Virgil Roman, liderul FSLI Satu Mare.

" Nu suntem de acord cu poziţia în grila de salarizare şi concediul forţat de zece zile neplătite. Vom continua protestele daca nu ni se soluţionează revendicările” Paul Hărăguş, profesor la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi responsabil cu presa din cadrul FSLI Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite