Satu Mare: Alianţa Bugetarilor Satu Mare continuă proteste - Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Alianţa Bugetarilor Satu Mare continuă proteste - Revista presei locale
Satu Mare: Alianţa Bugetarilor Satu Mare continuă proteste - Revista presei locale

Liderii de sindicat au confirmat declanșarea grevei de pe 5 octombrie, dar și numărul de participanți ce vor fi prezenți la mitingul  din 7 octombrie organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Muncii Decente, scrie Informaţia Zilei de astăzi, iar Gazeta de Nord-Vest titrează: Criză de medici la Spitalul din Carei.

Alianţa Bugetarilor Satu Mare şi-a prezentat ieri revendicările: renegocierea în regim de urgență a Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice; stoparea disponibilizărilor în sectorul bugetar și renunțarea  la acordarea concediului fără plată, forțat.  De altfel toți liderii formațiunilor sindicale au fost de părere că pentru prima dată în România federațiile sindicale s-au solidarizat într-o acțiune comună care este decisă să continue toate acțiunile de protest din calendarul revendicărilor și chiar să recurgă la măsuri extreme prin declanșarea unei greve pe termen nelimitat, scrie Informaţia Zilei.


Criză de medici la Spitalul din Carei, titrează Gazeta de Nord-Vest

Deşi sunt bani pentru dotarea secţiilor şi a laboratoarelor unităţilor spitaliceşti cu aparatura de specialitate, Spitalul din Carei nu poate accesa fonduri din lipsă de medici specialişti. Deşi deserveşte o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori, adică circa o treime din populaţia judeţului, instituţia nu are înca un ortoped. Medicul psihiatru este un pensionar reactivat, singurul cardiolog de abia mai face faţă, iar un medic specialist internist s-a pensionat la inceputul anului. În aceste condiţii, cu toate că la Carei există, probabil, cele mai bune condiţii din judeţ, deocamdată, din cauza lipsei de medici, instituţia nu poate oferi servicii medicale la aceleaşi standarde ca şi condiţiile de cazare. Totuşi, conducerea unităţii se luptă pentru a aduce medici la Carei, cu toate că posturile sunt blocate. Totul pentru a accesa fonduri şi a creşte calitatea serviciilor medicale, mai scrie Gazeta de Nord-Vest.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite