Afaceri cu reţete false, la Satu Mare: şeful secţiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean şi soţia sa, director medical la CAS, principalii suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderile DIICOT au început în Satu Mare de la primele ore ale dimineţii. FOTO: Arhiva
Descinderile DIICOT au început în Satu Mare de la primele ore ale dimineţii. FOTO: Arhiva

Procurorii DIICOT efectuează joi dimineaţă 18 percheziţii la mai multe adrese din Satu Mare şi Livada, într-un dosar de eliberare de reţete false cu medicamente pentru afecţiuni neurologice. Vizaţi în această anchetă sunt şeful secţiei de psihiatrie de la Spitalul Judeţean, Marius Gliga şi soţia lui, directorul medical al CAS Satu Mare.

UPDATE La această oră, procurorii DIICOT efectuează percheziţii la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marcela Similar, verificările se fac în biroul directorului medical al CAS, Raveca Gliga, soţia şefului secţiei de psihiatrie acuţi din cadrul Spitalului Vechi, Marius Gliga, verificat, la rândul lui, în această dimineaţă de DIICOT.

"Procurorii DIICOT au cerut să le punem la dispoziţie reţete pe suport de hârtie dar şi electronic eliberate din 2012 şi până azi, reţete pentru specificaţii pshiatrice şi neurologice", a declarat Marcela Similar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, percheziţiile procurorilor DIICOT au început joi dimineaţă, în jurul orei 06.00, şi au durat aproximativ trei ore. 

În tot acest timp procurorii DIICOT au verificat documente în două cabinete din cadrul Spitalului Vechi din Satu Mare, cel al şefului de la psihiatrie acuţi- Marius Gliga, soţul directorului medical de la Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare şi în biroul Danielei Cora, asistenta şefă a secţiei.

„Procurorii DIICOT ne-a adus la cunoştiinţă faptul că deţin un mandat de percheziţie în jurul orei 06.00. Verificările s-au desfăşurat în două birouri de la Spitalul Judeţean, în prezenţa a doi martori. Suspecţii nu au fost prezenţi la acea oră în spital”, a declarat Constantin Demian.

Descinderi ale procurorilor DIICOT au avut loc în cursul dimineaţii de joi, 23 octombrie, în localităţile Satu Mare şi Livada (judeţul Satu Mare). Oamenii legii percheziţionează mai multe imobile din judeţul Satu Mare, într-un dosar referitor la eliberarea de reţete false pentru boli neurologice. Sursa citată mai arată că reţetele erau decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, în dosar sunt implicaţi şi doi medici. Membrii grupării eliberau reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

La percheziţii au participat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, având şi suportul de specialitate al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Oradea.

Ştire în curs de actualizare. 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cum funcţiona filiera medicilor care au stors bani din cancerul pacienţilor. Nouă persoane, reţinute în dosarul reţetelor false

Trei medici de la Institutul Fundeni sunt acuzaţi că ar fi emis peste 1.000 de reţete false pentru medicamente oncologice care nu au ajuns niciodată la bolnavi. În buzunarele doctorilor ajungeau însă banii proveniţi din decontarea reţetelor falsificate.

Scandal în lumea medicală. Mai mulţi medici şi farmacişti sunt acuzaţi că făceau trafic cu medicamente oncologice. Spitalul Fundeni, sub lupa procurorilor

Peste 20 de percheziţii au avut loc marţi în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni din Capitală, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false. Doar trei dintre suspecţi ar fi eliberat 1.100 de reţete care, după ce au fost decontate, au produs un prejudiciu de aproape 8,3 milioane de lei. În acest caz, prejudiciul total se ridică la 3,5 milioane de euro.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite