Efectele benefice ale vinului de mure, comparativ cu vinul de struguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinul de mure este un puternic antidepresiv - foto: Facebook Abund Berry
Vinul de mure este un puternic antidepresiv - foto: Facebook Abund Berry

Cercetătorii analizează proprietăţile antitumorale ale vinului de mure, după ce s-a dovedit că acesta este un bun remediu antidepresiv.

Publicul român consumator de vinuri din România devine unul tot mai specializat şi în aceeaşi măsură tot mai pretenţios când vine vorba de vinul pe care îl consumă. Tot aceştia sunt cei care au curajul să meargă dincolo de vinul clasic şi testează şi vinuri mai neconvenţionale, cum este cel de mure. 
 

Numeroase studii arată că flavonoizii, taninurile şi antocianii din vinurile roşii au efecte benefice pentru sănătate. Vinul de mure are un conţinut foarte ridicat de resveratrol, superior multor vinuri roşii, dar totodată are un conţinut mai redus de alcool, un gust mai dulce şi o textură mai fină, fiind un aperitiv preferat de către femei.
 

„Efectele asupra sănătăţii, vitalităţii şi tinereţii sunt extraordinare. Resveratrolul, antioxidantul din fructe care dă culoarea roşie vinurilor, acţionează direct asupra unei proteine care promovează longevitatea. Astfel, prin consumul de alimente şi băuturi care conţin resveratrol, putem contracara efectele îmbătrânirii. Resveratrolul ajută memoria, crescând performanţele la învăţare şi stabilizând emoţiile. În prezent, sunt în derulare numeroase studii cu privire la efectul antitumoral al resveratrolului şi al antocianilor din mure şi alte fructe care conţin aceste substanţe benefice organismului. Resveratrolul ajută funcţiile inimii, îmbunătăţind circulaţia şi dizolvând grăsimile din sânge, reducând riscurile de atac vascular sau ischemie”, afirmă Daniel Moiş, reprezentantul unei firme producătoare de vin de mure.
 

Resveratrolul este foarte util şi în lupta împotriva depresiei, mai afirmă aceeaşi sursă. Iarna, fructele cu conţinut mare de resveratrol- mure, afine, struguri roşii - sunt înlocuite cu gemuri şi cu vin. Important este ca vinul să fie cât mai natural, fără conservanţi şi substanţe chimice adăugate. 


La fel ca şi alte băuturi, cei care produc vinul de mure recomandă un consum responsabil din această băutură, fiind la urma urmei, dincolo de un remediu, o băutură alcoolică, iar consumată în exces poate fi dăunătoare. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite