"Afacerea calamitatea” a ajuns şi pe masa instanţei de judecată
0Primarul care a acceptat să primească ajutoare fără ca Teregova să fie calamitată a fost arătat cu degetul şi după inundaţiile din 2009. După ce 30 de tone de ajutoare ajunse în comuna care a scăpat ieftin de furia apelor, ies la iveală şi probleme mai vechi .
Prefectura Caraş-Severin a solicitat în instanţă anularea parţială a unei Hotărâri a Consiliului Local Teregova, cu privire la repartizarea sumei de 134.000 de lei, locuitorilor afectaţi de inundaţiile din iulie 2009, pe care o consideră ilegală. „În motivarea acţiunii, am arătat că, în mod abuziv şi nejustificat, Consiliul Local Teregova a repartizat suma de 134.000 lei unui număr de 22 de locuitori afectaţi de inundaţii. Drept urmare, Prefectura a cerut Consiliului Local Teregova să revoce parţial actul administrativ în cauză, considerând că s-au încălcat prevederile legale aplicabile în materie financiară, având în vedere că nu au fost propuse sume pentru fiecare persoană”, susţine Octavian Ţunea, prefectul judeţului. Instanţa a respins acţiunea ca fiind neîntemeiată, dar Prefectura a făcut recurs.
JENANT: La Dorohoi casele sunt ridicate din mila altora iar străzile pavate cu milioane de la bancă!
Ştia de sosirea ajutoarelor
Romulus Damian, primarul Teregovei, a împărţit cetăţenilor din localitate ajutoarele primite de la hunedorenii cu suflet mare. „Nu am cerut nimic. Ei au auzit de inundaţiile din zona Armeniş, Teregova şi au adus ajutoarele”, a declarat Romulus Damian, primarul din Teregova. Iniţiatorii campaniei îl contrazic, însă. „Am ales să ducem ajutoarele la Teregova pentru că presa a tot scris despre problemele de acolo. Bineînţeles că s-a vorbit şi cu primarul comunei despre intenţia noastră, că doar nu ne-am dus şi le-am lăsat ajutoarele în curtea primăriei”, a declarat Valentin Popescu, unul dintre iniţiatorii campaniei umanitare „Omenia salvează România.