VIDEO Protest spontan împotriva modului în care sunt trataţi bolnavii de coronavirus: „Vrem spitale, nu abatoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest spontan împotriva condiţiilor din Spitalul Suport Covid Horezu - Vâlcea şi a modului în care sunt trataţi pacienţii bolnavi de noul coronavirus Foto captură video
Protest spontan împotriva condiţiilor din Spitalul Suport Covid Horezu - Vâlcea şi a modului în care sunt trataţi pacienţii bolnavi de noul coronavirus Foto captură video

În jur de 50 de persoane au protestat marţi, 9 iunie, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică din Vâlcea, în privinţa condiţiilor din Spitalul Suport Covid din Horezu.

GALERIE FOTO

O familie întreagă a fost internată la Spitalul Suport Covid din Horezu - Vâlcea după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Nemulţumiţi de condiţiile pe care le-au găsit aici, unul dintre membri a adus o serie de acuzaţii la adresa reprezentanţilor sistemului sanitar. 

Mai mult, marţi, 9 iunie, de la ora 10.00, în jur de 50 de persoane, prieteni şi cunoştinţe ale familiei internate, au protestat în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea împotriva condiţiilor şi a modului în care le sunt trataţi amicii infectaţi cu virusul SARS - CoV2. 

Protestul spontan a durat în jur de aproximativ 30 - 40 de minute, până când reprezentanţii Poliţiei au atras atenţia manifestanţilor că forma lor de protest nu este autorizată şi riscă amenzi pentru că nu respectă distanţarea socială.

Protestarii au venit pregătiţi cu pancarte pe care scria: „Vrem spitale, nu abatoare” sau „Spital = Penitenciar”.

„Conform legislaţiei în vigoare... privind starea de alertă şi măsurile referitoare la această stare, dumneavoastă nu aveţi voie să faceţi protest. Nici paşnic, pentru că nu păstraţi distanţa socială. Este o manifestare... pentru prietenul dumneavoastră. Motiv pentru care vă rog frumos să păstraţi distanţa socială şi dacă nu aveţi ce să faceţi la DSP, vă rog să mergeţi”, a cerut unul dintre poliţişti manifestanţilor.

Un reprezentant al familiei a menţionat că a mers şi a discutat cu cei de la DSP privind vizita săptămânală pe care ar fi trebuit să o primească astăzi familia din partea unui medic infecţionist angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru un nou set de analize, vizită care până la ora protestului încă nu se concretizase: „Nu s-a prezentat nimeni. Asta e ignoranţă!”. 

Poliţistul a atras atenţia însă că, deşi nu a venit pentru a aplica amenzi, sancţiunile privind nerespectarea distanţării sociale sunt cuprinse între 3.000 şi 15.000 de lei. „Dacă nu aveţi o audienţă sau de depus o cerere la DSP, vă rog să mergeţi, protestul este neautorizat!”. 

Protestatarii s-au arătat deranjaţi de faptul că nimeni din cadrul DSP nu a ieşit să vorbească şi cu ei.   

Reamintim faptul că în data de 4 iunie, o gravidă în cinci săptămâni, soţul, copilul lor de 6 ani şi bunica familiei au fost internaţi la Spitalul Suport Covid din Horezu - Vâlcea, după ce au fost diagnosticaţi ca fiind infestaţi cu SARS - CoV2 în urma unui test pe care şi l-au făcut din iniţiativă personală la o clinică privată.

Au fost internaţi la Horezu, pentru că doar maternitatea de aici a fost aleasă ca unitate medicală suport în lupta cu pandemia de coronavirus, mama fiind însărcinată şi pentru a nu despărţi familia. Doar că odată ajunşi la Horezu, s-au confruntat cu realitatea crudă a unui sistem medical nepregătit. 

În plus, membrii familiei s-au arătat deranjaţi de modul în care sunt trataţi, de faptul că nu li se comunică nimic, că un medic infecţionist i-a vizitat de la Râmnicu Vâlcea după internare, o singură dată, spitalul din Horezu neavând angajat un astfel de specialist, spunându-le că se va întoarce abia marţi, 9 iunie. Cum mamei i s-a făcut rău între timp, medicul ginecolog al spitalului ar fi refuzat să vină să consulte pacienta pe motiv că este infestată cu virusul Covid 19 şi alte nereguli. În urma acestor probleme, DSP Vâlcea a anunţat că va demara propria anchetă.                    

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite