Vânzarea combinatului Oltchim s-ar putea amâna cu alte 30 de zile

Vânzarea combinatului Oltchim s-ar putea amâna cu alte 30 de zile

Mii de vâlceni depind de funcţionarea combinatului Oltchim. Foto arhivă Adevărul

Termenul de depunere a ofertelor angajante pentru Oltchim ar putea fi decalat cu 30 de zile pentru că statul român nu a reuşit să preia rafinăria deţinută de OMW  la Piteşti. Amânarea vânzării va fi aprobată în şedinţa Adunării Creditorilor de luni, 31 martie 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă


Vineri, 28 martie, investitorii interesaţi să achiziţioneze combinatul Oltchim ar trebui să depună ofertele angajante. Sindicaliştii din combinat au fost însă informaţi că termenul limită pentru depunerea acestor oferte se va decala cu alte 30 de zile întrucât unii dintre investitori vor să cumpere colosul industrial din Râmnicu Vâlcea doar la pachet cu Arpechim Piteşti. 

„Ştiu că nu s-a finalizat preluarea Arpechim şi probabil, mâine, se va prelungi din nou termenul de depunere a ofertelor angajante cu 30 de zile. E un lucru rău, toată lumea aşteapta această privatizare, persoanele disponibilizate anul trecut aşteaptau plăţile compensatorii, iar angajaţii aşteptau repornirea altor secţii şi plata salariilor restante. Din păcate, nu avem ce face. Vinovaţi pentru această situaţie sunt cei care ne guvernează. Nu înţeleg de ce se întârzie privatizarea Oltchim”, declară Corneliu Cernev, lider Sindicatul Victoria Oltchim. 
Deşi sunt nemulţumiţi că termenul de depunere a ofertelor angajante se va amâna din nou, sindicaliştii şi angajaţii din combinat nu au anunţat mişcări de protest. Aceştia aşteaptă să discute, săptămâna vitoare, cu ministrul Constantin Niţă. 

Până acum, mai mulţi investitori s-au arătat interesaţi să cumpere combinatul din Râmnicu Vâlcea. Printre aceştia se numără chinezii de la Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, Oil Gas Trade, SIF 3 Transilvania şi omul de afaceri Ştefan Vuza, prin Chimcomplex Borzeşti.


citeste totul despre: