Reţetă tradiţională de tăieţei: cum se prepară în casă varianta sănătoasă a pastelor făinoase din comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăieteii facuti in casa pot fi pastrati cateva saptamana. FOTO: recipeslearn.com
Tăieteii facuti in casa pot fi pastrati cateva saptamana. FOTO: recipeslearn.com

Varianta sănătoasă a pastelor făinoase din comerţ, tăieţeii de casă, se prepară extrem de simplu, în doar câteva minute. Deşi nu conţin strop de conservant, tăieţeii de casă pot fi folosiţi în supe şi la câteva săptămâni după pregătire.

Pentru pregătirea şuviţele de aluat care dau gust supelor sunt suficiente două ouă, câteva sute de grame de făină, apă şi sare. "Adevărul" vă prezintă cum se pregătesc tăieţei de casă după o reţetă a Sandei Marin, cea supranumită doamna bucătăriei româneşti şi autoarea uneia dintre celei mai vândute cărţi de bucate din România.  

Tăieţei de casă- ingrediente:

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri apă
  • un praf de sare.

Mod de pregătire:

  •  se cerne făina, se pune într-un bol mai mare. În mijlocul ei se face o gaură şi se adaugă ouăle şi două linguri cu apă şi sarea;
  •  se  amestecă întâi ouăle cu o linguriţă, până cuprind puţină făină, se lucrează apoi cu mâna şi se frământă bine aluatul, până devine destul de îndesat, mai adăugând făină dacă se cere;
  • se împarte aluatul în două: jumătate se lasă la o parte acoperit cu o cratiţă, ca să nu se usuce, iar din cealaltă jumătate se întinde cu sucitorul o foaie cât se poate de subţire; 
  • se aşază pe un şervet şi se lasă să se zbicească; se întinde şi a doua foaie; 
  • când sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cât se poate de subţire;
  • se împrăştie tăiţeii pe masa de aluat sau pe un şervet întins şi se lasă până se usucă bine. 

Tăieţeii de casă se pot păstra şi câteva săptămâni într-un loc uscat.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite