Cum scapi de astenie fără medicamente, dar schimbându-ţi stilul alimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ehow-blog.com
FOTO ehow-blog.com

Starea de oboseală generală, adesea însoţită de randament intelectual scăzut, este generată nu doar de vremea schimbătoare, ci şi de o carenţă alimentară, care poate fi corectată însă fără medicamente.

Organismul începe să dea semne de oboseală intensă şi prelungită din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, dar şi din cauza unei carenţe de săruri minerale şi vitamine în organism. 

Corectarea deficienţei alimentare, prin includere în meniul zilnic de fructe şi legume verzi bogate în fier, vitamina C, precum şi vitamine din complexul B, este cel  mai la îndemână şi mai ieftin remediu în lunile de primăvară. 

Spanacul, leurda, ceapa verde sau ştevia sunt doar câteva dintre legumele bogate în antioxidanţi şi vitamine care au proprietatea de a revitaliza organismul obosit, cu o imunitate scăzută.Toate aceste legume pot fi consumate ca atare, în salate sau preparate termic. Printre alimentele care previn carenţa de fier, deci implicit apariţia anemiei şi a stărilor de oboseală, se numără şi peştele, ficatul de pasăre sau fulgii de ovăz.  

Soluţii de la fitoterapeuţi

Biologul de origine austriacă Maria Treben, considerată de mulţi o specialistă în domeniul medicinei alternative, recomanda împotriva asteniei ceaiuri pe bază de sânziene, creţişoară şi, nu în ultimul rând, urzică.

„Planta (n.r. urzica), aşa cum am arătat de nenumărate ori, poate să reînnoiască şi să purifice sângele, are şi efect terapeutic asupra asteniei, pentru că întotdeauna boala este mascată şi de anemie. Se utilizează o lnguriţă plină cu urzici uscate la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte şi se lasă să stea o jumătate de minut. Se strecoară şi se beau, cu înghiţituri mici, până la patru căni pe zi”, explica fitoterapeutul într-unul din volumele sale. 

Mişcarea în aer liber previne astenia

Adepţii mişcării în aer liber susţin cu tărie că o plimbare de câteva zeci de minute poate preveni şi combate astenia de primăvară. Deşi la prima vedere efortul le poate părea multora inutil, o simplă plimbare în aer liber ajută la refacerea rezervele de vitamina D, mai ales dacă afară este soare. În plus, mişcarea ajută şi la eliberarea neurotransmiţătorilor în creier, între care şi serotonina- substanţa cunoscută şi sub denumirea de „hormonul fericirii”. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite