Râmnicu Vâlcea: Record: Peste 1000 de şomeri la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii nu au fost însă mulţumiţi de oferta slabă a angajatorilor. Din cele 482 de locuri de muncă doar opt s-au adresat celor cu studii superioare. Bursa a beneficiat însă ce cea mai mare prezenţă de până acum.

Sălile Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Vâlcea au fost umplute până la refuz de către şomerii veniţi să îşi caute un loc de muncă. Până la orele închiderii ediţiei, peste 1000 de persoane veniseră la Bursa Locurilor de Muncă, majoritatea tineri în căutarea unui job. Dezamăgirea a fost însă mare, pentru că, din ceele 482 de posturi puse la bătaie doar opt se adresau celor cu studii superioare. „Am făcut facultatea ca să ajung spălător auto? Am găsit un singur post de inginer pe care se mai bat încă vreo zece ca mine", ne spune Mihai Velicu, unul din cei veniţi la bursa din această dimineaţă. Nici cei mai în vârsta nu s-au arătat prea încântaţi de ofertele, dar mai ales de condiţiile cerute de angajator. Matei Apostol, sudor de meserie ne explică: „Mi s-a cerut o diplomă de sudor calificat pe care nu o am. Am doar un certificat de policalificare în meserie pe care însă spun că nu mi-l acceptă". Majoritatea posturilor oferite de către firmele venite la bursă sunt pentru persoanele necalificate ori pentru cei cu studii medii.


„Şomerii sunt pasivi"


Şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, Rozin Ceauşescu, spune că pentru această bursă şi-au anunţat prezenţa 61 de firme, dar au ajuns la standuri doar 55. „Am constantat în ultima vreme o pasivitate în rândul şomerilor. Chiar dacă sunt destule oferte oamenii nu îşi dau tot interesul pentru a vedea dacă se pot adapta la un nou loc de muncă, la o nouă meserie", spune directorul AJOFM Vâlcea, care afirmă că bursa de azi a fost una organizată la nivel naţional.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite