Articol publicitar

Procter and Gamble. Educaţie şi meserie la Urlaţi, Prahova

Procter and Gamble. Educaţie şi meserie la Urlaţi, Prahova

Procter and Gamble a reuşit să reînvie interesul elevilor pentru şcoala de meserii. Se întâmplă la Urlaţi, în Prahova, unde compania sprijină formarea de specialişti. 28 de elevi învaţă acum în clasa tehnică cu specializarea electronist-automatist.

Pentru ei şi pentru viitoarele generaţii din comunitate a început construirea unei noi săli de clasă,  având la bază partenerialul dintre companie, autorităţile locale, profesori şi organizaţia Habitat for Humanity România.

Procter & Gamble şi Habitat for Humanity România au început parteneriatul în 2013 şi azi anunţă extinderea Liceului Teoretic "Brâncoveanu Vodă" din Urlaţi cu noua sală de clasă. Datorită sprijinului financiar al companiei şi implicării angajaţilor P&G, construcţia care se ridică acum va permite elevilor să desfăşoare cursuri practice şi să atingă excelenţa în domeniul în care se specializează.
 
Lansată acum patru ani, Şcoala Tehnică din cadrul Liceului Teoretic "Brâncoveanu Vodă" se adresează elevilor din clasele a VIII-a şi a IX-a. Până acum, un elev care dorea să urmeze studii tehnice era nevoit să meargă la Ploieşti, cel mai apropiat oraş din zonă. Noua sală de clasă va fi inaugurată în septembrie, astfel încât elevii să poată beneficia de condiţii de studiu moderne odată cu începerea noului an şcolar. Foarte important, 80 de voluntari, angajaţi P&G sunt implicaţi în diferite faze de construire ale proiectului. 
 

 
Acest nou proiect face parte din angajamentul P&G faţă de comunitatea locală din Urlaţi, unde compania este prezentă cu una dintre cele mai moderne fabrici de produse pentru îngrijirea părului. În plus, noua sală de clasă completează o serie de alte activităţi care vizează sprijinirea educaţiei, precum acordarea de burse celor mai buni elevi, susţinerea participării la concursuri regionale şi naţionale sau oferirea de oportunităţi profesionale în cadrul P&G. Construcţia a fost posibilă şi datorită susţinerii autorităţilor locale şi a Liceului teoretic din Urlaţi.
 
Începând cu 2013, P&G şi-a unit forţele cu Habitat for Humanity România pentru a ajuta familiile cu venituri mici să obţină o locuinţă, prin sprijin financiar şi prin voluntariatul angajaţilor săi de la sediul central din Bucureşti şi de la fabrica din Urlaţi, Prahova. În ultimii 4 ani, aproximativ 200 de voluntari P&G au lucrat pentru a construi case care au găzduit 20 de familii. P&G şi Habitat for Humanity România îşi continuă parteneriatul pentru a ajuta tinerii elevi să aibă acces la educaţie, ceea ce îi va conduce spre un viitor mai bun.
 
citeste totul despre: