Un poliţist de la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina a băgat cinci persoane în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina poliţistului a fost lovită de un microbuz care transporta pasageri la Bucureşti
Maşina poliţistului a fost lovită de un microbuz care transporta pasageri la Bucureşti

Cinci persoane au ajuns aseară la spital după ce un poliţist a efectuat o manevră de întoarcere, fără să se asigure, la ieşirea de pa autostrada Bucureşti - Piteşti.

Subinspectorul Irinel Bărbulescu, de 42 de ani, din comuna Brebu, judeţul Prahova, angajat la Şcoala de Subofiţeri de la Câmpina, se afla la volanul unui Volkswagen Passat şi se deplasa dinspre Bucureşti spre Piteşti. La intrarea în Piteşti, în zona hypermarketului METRO, bărbatul a dorit să întoarcă maşina. Deşi circula pe banda întâi, şoferul nu s-a asigurat, a încălcat linia dublă continuă şi a tăiat calea unui microbus care circula în acelaşi sens de mers.


“Veneam de la Bucureşti pe banda doi. La un moment dat un Volkswagen Passat pe banda unu a vrut să întoarcă să se ducă înspre Bucureşti. Mi-a tăiat calea la foarte mică distanţă şi am frânat ca să fac tot posibilul să evit.”, a povestit şoferul microbuzului, Ionel Voicu, de 48 de ani, din Piteşti.


Bărbatul transporta pasageri către Bucureşti, iar inspectorii ARR sosiţi la faţa locului au stabilit că avea licenţa de transport valabilă. În urma accidentului cinci persoane au fost rănite.

Două dintre acestea, Cătălina Nicolescu, de 38 de ani şi Mihaela Dumitrică, de 37 de ani, ambele din Câmpina, se aflau în maşina poliţistului şi au fost rănite grav, fiind transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean. Tot grav a fost rănită şi o piteşteancă de 51 de ani, Camelia Francisco, pasageră în microbuz. Alţi doi tineri, Alexandru Dragotă, de 26 de ani şi Carmen Ileana, de 25 de ani, ambii din Piteşti se aflau în acelaşi microbuz şi trebuiau să ajungă la Bucureşti, dar au fost răniţi uşor în urma accidentului.

Victimele, scoase de pompieri
Două dintre victime au fost descarcerate de pompieri, fiind prinse între fiarele contorsionate ale maşinii.
“Toate victimele sunt în investigaţii. Sunt policontuzionate. Majoritatea prezintă traumatisme craniofaciale cu diverse escoriaţii, traumatisme minore la nivelul membrelor inferioare”, a declarat aseară dr. Alina Mărtău, medic de gardă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Piteşti.


În urma cercetărilor desfăşurate la faţa locului poliţiştii au stabilit că niciunul dintre şoferi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţistului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporal din culpă.


“Conducătorul autoturismului nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere, încălcând marcajul dublu continuu şi intrând în coliziune cu un maxi-taxi. “, a spus agent Laura Folea, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite