Fabrica de bere de la Ploieşti a pus în funcţiune un sistem pentru reciclarea biogazului
0Conducerea fabricii de bere din Ploieşti se mândreşte că una dintre cele mai nepoluante uzine din municipiu. Ultima îmbunătăţire, prezentată oficial marţi, este punerea în funcţiune a unui sistem care reciclează biogazul ce rezultă din procesul de fabricaţie şi care până acum era evacuat în atmosferă
Bergenbier a inaugurat oficial, marţi, staţia de biogaz construită la fabrica din Ploieşti. Instalaţia, care a necesitat o investiţie de 200.000 de euro, va duce la scăderea emisiilor de biogaz în atmosferă. Până acum, biogazul rezultat din fermentarea ingredientelor pentru bere era evacuat printr-un sistem de ardere, însă noua instalaţie îl va capta şi-l va utiliza pentru producerea energiei termice. Staţia va genera şi o economie la consumul de gaze naturale de 7% în sezon şi aproximativ 10% în extrasezon.
Staţia va permite producerea anuală a unei cantităţi de 500.000 de metri cubi de biogaz, prin tratarea a aproximativ un milion de metri cubi de ape reziduale. Conducerea companiei lucrează în prezent la un studiu de fezabilitate ce vizează şi utilizarea borhotului de la bere pentru producerea energiei termice şi electrice. În prezent, materialele fermentate sunt preluate de un intermediar, care le distribuie pentru hrana animalelor.
„Dincolo de economie, cel mai important aspect este că, în loc să ardem biogazul în atmosferă, în flacără deschisă, îl folosim ca sursă de energie pentru producerea aburului tehnologic. Aceasta are ca efect scăderea consumului de gaze naturale şi este, totodată, o soluţie prietenoasă cu mediul“, a declarat Jens Hoesel, directorul Bergenbier România.
„Suntem concentraţi pe reducerea consumurilor. Copiii noştri vrem să crească într-un mediu sigur. Această implicare are loc atât din partea managementului, cât şi a angajaţilor, care au o serie de acţiuni tematice. Există o zi a siguranţei, o zi a energiei, în care oprim lucrul, există wokshop-uri, toată lumea se preocupă cu optimizările. Avem şi un concurs de idei, în care angajaţii care vin cu idei pentru eficientizarea activităţii sunt recompensaţi“, a povestit Gabriela Bozdog, directorul fabricii de bere din Ploieşti.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos: