Reţeta de cârnaţi şi piure a celebrului Keith Richards. Cum găteşte legendarul chitarist de la The Rolling Stones
0Un artist cu o carieră excepţională, celebrul chitarist Keith Richards de la The Rolling Stones, a scris şi cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, intitulată „Viaţă” (Editura Polirom, 2017). O autobiografie incendiară, în care Keith Richards vorbeşte fără ocolişuri despre viaţa sa trăită la maxim, dar în care îşi prezintă şi pasiunile culinare şi chiar o reţetă proprie.
În autobiografia sa, Keith Richards face şi nişte recomandări foarte utile legate de modul de alimentaţie: „Trebuie să haleşti când ţi-e foame. E mult mai bine să iei o îmbucătură ici, o înghiţitură colo, la fiecare câteva ore o gură, două. Corpului îi e mai bine aşa, decât să bagi o grămadă de tâmpenii în tine într-o oră”.
Chitaristul de la The Rolling Stones recunoaşte că a gătit cârnaţi proaspeţi toată viaţa şi că este un mare fan al acestora. Iar Keith Richards prezintă şi reţeta sa pentru cârnaţi cu piure, o reţetă pe care o pregăteşte des în pauzele dintre concerte.
Iată cum sună reţeta de cârnaţi cu piure a la Keith Richards: „În primul rând, găsiţi un măcelar care are cârnaţi proaspeţi. Prăjiţi ceapa şi baconul şi asezonaţi. Puneţi cartofii la fiert, cu un strop de oţet, adăugaţi nişte ceapă tocată şi sare (asezonaţi după gust). Mai puneţi şi nişte mazăre la cartofi (Aruncaţi acolo şi nişte morcov tocat dacă vreţi)”.
Următorul pas este de a alege cum să faceţi cârnaţii: pe grătar sau prăjiţi. „Dacă îi prăjiţi, puneţi-i la foc mic, împreună cu baconul şi ceapa şi lăsaţi meseriaşii să se legene uşurel, întorcându-i la câteva minute. Zdrobiţi cartofii ăia şi ce-aţi mai pus voi pe acolo. Acum, cârnaţii au mai pierdut din grăsime (pe cât posibil!). Sos din tigaie, dacă se doreşte. Sos brun, fiecare cât pofteşte”, precizează Keith Richards.