Cura cu sirop de muguri de brad indicată în anorexie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: frunza-verde.ro
Sursă foto: frunza-verde.ro

Bradul, arborele utilizat ca materie prima în construcţîi şi industria mobilei, cosmetică şi alimentaţie, are, după cum se cunoaşte, şi o serie de recomandări fitoterapeutice, în funcţie de elementele din care se obţin diverse preparate. Puţină lume ştie că banalul sirop din muguri de brad, utilizat în cure, are incluziv indicaţii în anorexie şi oboseală intelectuală.

În scop terapeutic,  de la brad se utilizează mugurii foliari, frunzele proaspete şi ramurile din care se extrage uleiul volatil şi răşina. "Mugurii şi frunzele conţin uleiuri volatile (0,20 – 0,30 %), rezine, clorofilă şi caroteni. Substanţele active conferă produselor fitoterpeutuice proprietăţi antireumatice, antiseptice, diuretice şi expectorante", explică specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Când vine vorba de brad, cel mai comun preparat  este siropul de muguri, util în caz de tuse şi bronşită cronică, anemie, demineralizare, debilitate dar şi alte tulburări, inclusiv cele de alimentaţie.

"Poate fi folosit în anorexie pentru că ameliorează lipsa poftei de mâncare. Înainte de fiecare masă, se bea o jumătate de pahar de sirop de brad cu miere, diluat cu apă minerală (chiar şi carbogazoasă). Luat cu 10-15 minute înainte de masă, acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei", mai spune Elena Badea.

Specialistul recomandă siropul de muguri de brad inclusiv în caz de oboseală intelectuală. "Se iau câteva linguriţe de sirop de brad pe stomacul gol. Acest preparat natural redresează rapid valorile glicemiei şi reglează activitatea nervoasă, având un efect tonic şi reconfortant foarte intens", mai spune specialistul.

Iată şi o reţetă pentru acest preparat:

Într-un  borcan mare se pun, alternativ, straturi de muguri de brad şi straturi de zahăr sau miere (de preferat), acestea din urmă încheind alternanţa. Se închide bine borcanul, care se pastrează la loc răcoros şi întunecat timp de cel puţin o lună, agitând din când în când. Ulterior, se strecoară. Siropul astfel obţinut se păstrează în recipiente în sticle, la rece. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite