Cum se pregăteşte reţeta inedită de îngheţată de ciocolată albă şi fistic
0Dacă doriţi să pregătiţi un desert inedit şi răcoritor pentru zilele toride de vară, atunci îngheţata de ciocolată albă şi fistic poate fi o soluţie foarte bună. Cum se prepară aceasta, aflaţi din materialul de mai jos.
Pentru a prepara această îngheţată delicioasă vă sunt necesare următoarele ingrediente: 100 grame ciocolată albă, 4 gălbenuşuri, 300 ml lapte, 100 grame zahăr, esenţă vanilie, 100 grame fistic mărunţit şi 200 ml frişcă lichidă.
Iată şi modul de preparare al îngheţatei cu ciocolată albă şi fistic. Puneţi frişca lichidă într-un vas la foc mic, iar atunci când aceasta începe să fiarbă puneţi vasul într-o parte şi adăugaţi ciocolata albă ruptă în bucăţele mici, amestecând până când aceasta se topeşte. Puneţi apoi vasul la rece.
Într-un alt vas, puneţi zahărul împreună cu laptele şi ţineţi-l la foc mic până când se topeşte, după care daţi vasul la rece.
Bateţi cele patru gălbenuşuri într-un al treilea vas, după care adăugaţi încet laptele, lăsaţi compoziţia la foc mic şi amestecaţi până când se îngroaşă. Adăugaţi apoi ciocolata albă amestecată cu frişca, împreună cu esenţa de vanilie. Adăugaţi fisticul, amestecaţi bine întreaga compoziţie, după care lăsaţi îngheţata cel puţin o oră la congelator.