Cum se face hamburgerul de casă. Reţeta delicioasă cu paprika, usturoi, coriandru şi fără aditivi, conservanţi sau coloranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hamburgerul de casă poate avea un gust senzaţional
Hamburgerul de casă poate avea un gust senzaţional

Considerat o mâncare pe cât de rapidă, pe atât de nesănătoasă, hamburgerul are şi o variantă de casă, mult mai gustoasă şi mai prietenoasă cu sănătatea.

Nu doar că este o variantă fără aditivi, fără conservanţi şi fără coloranţi, dar hamburgerul de casă este şi mai gustos, spun cei care îl prepară frecvent.

Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru prepararea chiftelei:

- 500 g carne tocată de vită,

- trei sferturi dintr-o ceapă medie,

- o jumătate de linguriţă de coriandru,

- un vârf de linguriţă de piper,

- cimbru măcinat,

- paprika,

- un grăunte de usturoi pisat,

- sare după gust.

Pentru salată avem nevoie de:

- 200 de grame de varză,

- două roşii,

- o lingură de ulei,

- o linguriţă de oţet,

- sare,

- piper.

Pentru maioneză ar mai fi nevoie de două gălbenuşuri crude de ou, şase linguri de ulei şi jumătate de lingură de suc de lămâie.

Cum preparăm chifteaua

“Hamburgerul de casă are un proces de preparare simplu: jumătate din cantitatea de ceapă se dă pe răzătoare şi se adaugă în carnea tocată, care se amestecă bine cu celelalte ingrediente, după care se formează patru chiftele de dimensiunea unui pod de palmă, cât mai plate şi subţiri. Se aşează pe o farfurie unsă şi se lasă la frigider timp de 30 de minute, după care se frig aproximativ 5 minute pe grătar sau la cuptor, într-o tavă cu puţin ulei sau se prăjesc în tigaie, o variantă pe care însă nu o recomand, dacă tot ne dorim o alternativă mai sănătoasă a unui preparat recunoscut ca nesănătos”, explică, pentru Adevărul, Mariana Stancu, bucătar.

Varza se taie fin, iar roşiile, felii subţiri. Se prepară o salată simplă adăugând celelalte ingrediente specifice plus ceapa tăiată julienne. Maioneza se prepară din două gălbenuşuri de ou şi 6 linguri de ulei, prin frecare, în mod obişnuit, ca pentru salata de boeuf.

“Din chifle de brutărie sau, dacă aveţi răbdare, din chifle preparate acasă realizăm sendvişul propriu-zis. Le tăiem transversal, le scobim puţin de miez şi le punem pentru 10-15 secunde cu partea interioară spre sursa de căldură. În interiorul chiflei se pun maioneză, bulionul, două linguri de salată şi, bineînţeles, chiftelele”, explică Mariana Stancu. 

Hamburgerii de casă se pot servi cu garnitură de cartofi prăjiţi, dar, cel mai bine, cu cartofi la cuptor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite