Piatra Neamţ: Decarii de la „Hogaş", atraşi de Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi dau la facultate în România, aşii visează la o bursă în străinătate.

Citeşte şi:

Cei trei absolvenţi de 10 de la „Hogaş"

Cei trei absolvenţi care au luat BAC-ul cu 10 pe linie consideră că şcoala făcută în România rămâne încă una serioasă, motiv pentru care se vor înscrie la facultăţile din ţară. În schimb, toţi trei speră să ajungă în străinătate fie în timpul facultăţii, fie după.

Daniel Simion şi Sorana Paleu visează să plece în Germania. Scopul lor este de a obţine o bursă în ţările respecive şi de a studia acolo timp de câteva luni pentru a-şi da seama dacă vor sau nu să-şi clădească viitorul peste hotare. „Sora mea a terminat tot Limbi Moderne Aplicate şi vreau să fac şi eu acelaşi lucru. Dacă voi prinde o bursă, mi-aş dori să plec în Germania. Nu ştiu dacă voi rămâne acolo, dar voi încerca măcar să văd cum e şi dacă mă descurc", crede Sorana Paleu.

Iulia Teofănescu şi-ar dori să meargă în Anglia sau în Irlanda. „Cred că trebuie să-mi încerc norocul aici mai întâi, însă recunosc că mă atrag Irlanda sau Anglia. Dacă voi avea şansa să plec să văd cum e, voi profita de ea, dar nu ştiu dacă voi renunţa la ideea de a-mi clădi un viitor la noi", a spus absolventa Iulia Teofănescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite