Neamţ: Bazinul unde copiii se dezvoltă armonios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi copii care părăsesc scaunul din faţa calculatorului pentru a face mişcare aleg cursurile de la bazinul semiolimpic din oraş.

Fotbalul rămâne unul dintre sporturile preferate de cei mici, însă şi înotul începe să devină atractiv pentru copii, mai ales că poate fi practicat de ambele sexe.

Pe lângă jocurile în bazin şi glumele copilăreşti, prichindeii reşesc să-şi dezvolte armonios trupul, dezvoltându-şi toate grupele musculare. Vârsta de la care pot începe să ia lecţii de înot este patru ani, iar părinţii se arată încântaţi de idee.

„Şi eu am făcut înot în copilărie. Am stat în Bacău şi acolo aveam unde să mergem, aşa că m-am bucurat foarte mult când am văzut că şi aici există posibilitatea de a-mi înscrie copiii la acest sport. Vreau să înceapă cursurile din toamnă, după ce merg la şcoală“, a spus inginerul Alina Tofan.

Patru stiluri de înot deprinse la cursuri

Micuţa campioană a Moldovei la înot, Catrinel Vişan, practică acest sport de numai trei ani şi, pe lângă faptul că şi-a învins frica de apă, spune că este cel mai bun mod de-a face mişcare. Fetiţa spune că totuşi s-ar simţi mai bine într-un bazin mai mare.

„Mi-aş dori ca şi la noi în oraş să existe un bazin olimpic, unde să ne putem antrena pentru competiţii, şi să avem o bază sportivă ca alte oraşe“, a spus Catrinel Vişan. Copiii pot deveni înotători destul de buni după un curs de 12 sau de 24 de şedinţe, în funcţie de talentul şi de implicarea fiecăruia. 

Prichindeii pot deprinde patru stiluri diferite. Primul pe listă este înotul pe faţă, urmat de înotul pe spate, ambele cunoscute şi sub denumirea de Craul. Cei care avansează în tainele sportului acvatic pot deprinde procedee precum Bras (stilul broscuţei) sau tehnica delfinului, cunoscută şi cu numele de Fluture.

„Dacă la început îmi era frică de apă, acum pot spune că iubesc acest sport. Am urmat exemplul fratelui meu mai mare, care face şi el înot de performanţă. Am învăţat să lucrez în echipă, ştiu să pierd şi să câştig, iar în pauzele de la cursuri ne mai şi jucăm între noi“, a adăugat Catrinel Vişan.

Dacă cei mici învaţă asiduu, adulţii preferă înotul ca sport de ralaxare. „Este cel mai bun mod de a-ţi încheia ziua. Cât a fost cald, am mai fost la bazinul de la ştrand. În rest, prefer să vin la piscină şi să-mi pun sângele în mişcare“, spune economistul Cristian Fodor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite