Neamţ: Copiii nemţeni care au lăsat calculatorul pentru dansuri
0Zeci de tineri din judeţ se pregătesc pentru performanţă la Clubul de Dans Sportiv „Lia Art“
Au preferat să-şi folosească timpul liber pentru a lua cursuri la un club profesionist, iar cupele şi premiile n-au întârziat să apară.
Totul a început ca o joacă pentru micii dansatori de la Clubul de Dans Sportiv „Lia Art“. Fie au primit fluturaşi la şcoală şi s-au dus din curiozitate, fie s-au lăsat convinşi de fraţii ori de prietenii mai mari şi i-au însoţit la o oră de dans. Le-a plăcut atmosfera, au încercat câteva mişcări şi au rămas, deşi toţi spun că nu e uşor şi că trebuie multă voinţă pentru a face performanţă.
„Fac dans de trei ani. Fratele meu e la karate, însă mie mi se pare că nu e un sport pentru fete. Vreau o carieră în dans, de asta fac naveta din Bicaz până la Piatra Neamţ ca să urmez cursurile de aici“, se confesează Maria Matei, în vârstă de 11 ani.
„Am scos rezultate într-un timp foarte scurt“
Antrenorii sunt mândri c-au reuşit să aibă performanţe cu toate perechile. Nu este concurs la care pietrenii de la „Lia Art“, antrenaţi de Laura şi Alexandru Leşovschi, să nu urce pe podium, iar acest lucru îi determină să continue cursurile. „Avem copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani. Cu unele perechi am reuşit chiar să obţinem rezultate spectaculoase într-un timp foarte scurt. Este greu, dar succesul este posibil în mare măsură şi datorită părinţilor. Le mulţumim şi îi apreciem pe aceia pe care-i simţim aproape şi ştim că rezultatele bune sunt un merit comun al nostru, al copiilor şi al părinţilor lor“, a declarat antrenoarea Laura Leşovschi.
Mihai Petre, idolul micilor dansatori
Dacă la început paşii erau stângaci, acum micii dansatori se pot lăuda cu premii obţinute la concursuri naţionale renumite. Şi mai toţi visează la o carieră în dans. „Vin la aceste cursuri de doi ani. Făceam şi desen înainte, dar acum am renunţat pentru că nu mai aveam timp liber. Visul meu este dansul şi ştiu că, dacă muncesc mult, voi reuşi să fac o carieră din asta“, se arată sigură Teona Iordache, 12 ani.
Antrenamentele au loc de două ori pe săptămână şi durează o oră şi jumătate. Implică multă responsabilitate din partea copiilor şi toţi sunt mândri că n-au chiulit niciodată de la cursuri. Au timp şi de şcoală, unde sunt elevi buni, unii lăudându-se chiar cu premii la olimpiade, şi de ieşit cu prietenii la un suc sau la un meci de fotbal.
De doi ani fac naveta din Zăneşti pentru a veni la antrenamente, Călin Teacu.
Mama m-a adus prima dată şi nu mi-a plăcut. Acum vin de la Bicaz, Cristian Mazilu.