Cum prepari deliciosul cheesecake: reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Savurosul cheesecake. FOTO: Chef Mihai Cristian
Savurosul cheesecake. FOTO: Chef Mihai Cristian

Savurosul cheesecake încânta prin gustul său rafinat şi textura fină, putând deveni cu uşurinţă desertul preferat al oricărui iubitor de dulce. În afară de cremoasa brânză, celelalte ingrediente depind de imaginaţia şi preferinţele fiecăruia dintre noi, pentru că acest desert poate fi pregătit în mai multe variante, cu diverse arome sau fructe.

Toţi cei pasionaţi de gătit ştiu că, pe lângă ingredientele principale, la orice preparat este nevoie şi de un strop de imaginaţie şi un praf de creativitate pentru a-l transforma într-un deliciu culinar. Alături de chef Mihai Cristian şi colegii lui Camelia Mihaela Iosif, Alina Tudor şi Silvia Florescu vă prezentăm o reţetă delicioasă şi rapidă de cheesecake

Ingrediente:

Blat crocant:

400g biscuiţi digestivi

150g unt   

    

Savurosul cheesecake-foto chef Mihai Cristian

Cremă fină de brănză:

600g cremă de brânză Philadelphia Light sau puteţi folosi cremă de brânză dietetică, e delicioasă

500 ml smântână pentru friscă

 160 g zahăr pudră

 100 ml apă rece

 100 ml lapte

20 g gelatină

1 păstaie de vanilie

Savurosul cheesecake-foto chef Mihai Cristian

Jeleu:

300g  fructe de pădure sau, varianta doi, căpşuni

100 ml apă

50 g zahăr

10 g gelatină

Decor:

300 g căpşuni proaspete

Savurosul cheesecake-foto chef Mihai Cristian

“Vom începe cu sfărâmarea biscuiţilor într-un blender sau îi dăm prin răzătoare. Topim untul şi il amestecăm cu biscuiţii. Toata compoziţia o punem într-o tavă de tort, cu ajutorul unei linguri o presăm uşor, uniform, şi o introducem 10 minute în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 10 minute.
Crema o facem în felul următor: punem gelatina la hidratat în cele 100 ml apă până se hidratează complet. Într-un bol omogenizăm crema de brânză cu zahărul pudră, apoi adăugăm smântâna pentru friscă, gelatina, care a fost amestecată în laptele uşor încălzit şi seminţele din păstaia de vanilie”, spune chef Mihai Cristian.

Cei care aleg varianta cu căpşuni trebuie să ştie că vor avea de cumpărat mai multe căpşuni, pentru că sigur nu se vor abţine să nu le mânânce. Fructele se spală, se îndepărtează partea necomestibilă şi se pasează cu blenderul.

Savurosul cheesecake-foto chef Mihai Cristian

“Odată pasate, le punem într-o cratiţă mică la foc mic până dau într-un clocot, apoi le lăsăm puţin să se răcească pentru a nu opări gelatina. Le amestecăm cu gelatina hidratată şi temperăm compoziţia astfel obţinută. În acelaşi fel procedăm şi cu fructele de pădure. Am ajuns la final: pe marginea tăvii aşezăm estetic căpşunile tăiate în două, turnăm crema, o aranjăm şi pe ea, după care, turnăm jeleul la temperatura camerei şi gata, mâncăm... după aproximativ 3 ore de stat la frigider”, concluzionează chef Mihai Cristian.

Poftă bună!

Va mai recomandam:

Cum să prepari cea mai delicioasă amandină: reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Cum să faci ciocolată de casă delicioasă: Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite