Cum preparăm chisătura ardelenească: reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chisatura Foto-www.sibiu-turism.ro
Chisatura Foto-www.sibiu-turism.ro

Chisătura este un fel de mâncare ardelenesc. Bunicii o preparau din osânză, care era păstrată tot timpul anului pentru a îmbunătăţi gustul ciorbelor. Este sandwich-ul ciobanilor sau al cosaşilor ardeleni.

Un deliciu aparte al Ardealului este slănina ţinută în sare şi bine afumată (uneori şi presărată cu puţină paprică). Saşii o păstrau tot timpul anului în clopotniţa bisericii. Mărginenii o afumă cu lemn de fag, iar apoi o agaţă în cârlig în cămară.

Chisătura este o pastă de slănină tăiată mărunt şi amestecată cu patrunjel şi ceapă roşie

“Este o reţetă simplă dar de efect. Ardelenii sunt înnebuniţi după această gustare. Mai ales când o combină cu o roşie tocmai culeasă din grădină. Pff, minunăţie! Reţeta o ştiu de la un grup de oameni bătrâni dintr-o localitate din judeţul Bihor, care stăteau la o şuetă în faţa casei. Este o reţetă care aduce aminte de copilăriile frumoase trăite la bunici, la tară”, ne-a mărturisit Chef Mihai Cristian.

Ingrediente:

Slănină afumată - 150-200 grame

Ceapa – 1 bucată

Pătrunjel verde – 1 legătură

Sare

Cum se prepară:

Se toacă fin slănina, ceapa şi pătrunjelul şi se formează o pastă tartinabilă. Se adaugă sare şi gata.

Se unge pe felii de pâine proaspătă.

Va mai recomandam:

Cum preparăm salată de vinete cu maioneză de avocado. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite