Ionel Nistor, orădeanul care a trăit cu bisturiul în coloană, a trimis dosarul la Haga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul Ionel Nistor a trimis astăzi dosarul la Haga, unde speră să-și facă dreptate după ce a stat cu un bisturiu în coloană timp de trei ani. Bărbatul  a solicitat instanței internaționale un avocat din oficiu, care să-l reprezinte. El cere despăgubiri de un milion de euro.

Cazul orădeanului care a stat trei ani cu o lamă de bisturiu în coloană a ajuns și la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg. Ionel Nistor a trimis un dosar de 2,5 kilograme de documente la CEDO, în încercarea de a-și face dreptate. "Acțiunea este îndreptată împotriva celor care mi-au refuzat accesul la un proces penal. Am pretenția la daune morale și materiale în valoare de 400.000 de euro", a declarat Ionel Nistor pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea.

Orădeanul, care a stat timp de trei ani cu o lamă de bisturiu în coloană, a pierdut procesul civil împotriva medicului clujean Florian Ștefan, căruia i-a cerut despăgubiri morale și materiale în valoare de 400.000 de euro. Avocatul orădeanului, Emil George Niculescu, a făcut recurs. Pe de altă parte, avocata medicului clujean, Mihaela Burzo, a precizat că pretențiile orădeanului erau complet nefondate și că acest caz nu întrunește condițiile pentru malpraxis. „Noi am respins de la început aceste cereri", a spur Burzo.

De ce a ajuns orădeanul Ionel Nistor la CEDO

Ionel Nistor (54 de ani) s-a îmbolnăvit în 2004. Bărbatul a fost trimis la Cluj, deoarece medicii orădeni nu au reușit să-i pună un diagnostic. La Boli Infecțioase s-a descoperit că bărbatul are o infecție pe coloană. Nistor a fost operat Neurochirurgie 1 Cluj de medicul Florian Ștefan pe coloană și după trei ani, în urma unui control, și-a descoperit o lamă de bisturiu în spate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite