Cum se prepară şniţelele de soia. O reţetă care poate fi preperată în câteva minute
0Pentru persoanele care nu sunt iubitoare de carne sau pentru cele care doresc să diversifice bucatele care ajung pe masa de bucătărie, sniţelele de soia pot fi luate în calcul ca o alternativă gustoasă.
Iată cum se pot prepara uşor şniţelele de soaia, după o reţetă propusă de Reţete pratice.
Ingredintele necesare sunt:
5-6 bucăţi soia vegetală sau mai multe bucăţi dacă sunt mici
150 ml de lapte de soia
2-3 linguri făină
1 lingură muştar clasic
sare
piper
boia de ardei dulce
pudră de usturoi
pesmet (200 de grame)
oregano
ulei pentru prăjit
Se prepară în trei paşi rapizi:
1. Se fierb bucăţile de soia câteva minute, până se înmoaie complet, apoi se îndepărtează toată apa din ele (pot fi aşezate pe un tocător de lemn, iar cu un altul, deasupra chiuvetei, pe presăm până rămân cât mai uscate).
2. Laptele se amestecă cu făina, muştarul, sarea, piperul, boia şi pudra de usturoi. Într-un alt bol se amestecă pesmetul cu oregano, dar şi alte mirodenii, după gust.
3. Bucăţile de soia trebuie trăcute prin amestecul de lapte cu făină şi codimente, apoi prin pesmet şi apoi se prăjesc în ulei pe ambele părţi, câte un minut sau două, până devin aurii.
Citiţi şi:
Trei reţete vegetariene ce pot fi preparate în doar câteva minute