Iaşi: Revista presei regionale/ Linguri de Cartea Recordurilor la Suceava
0Aflaţi care sunt cele mai interesante titluri de astăzi din ediţiile „Adevărul de Seară“ din regiunea de nord-est a ţării.
Suceava
Cea mai mică şi cea mai mare lingură din ţară sunt Suceava
Târgul Meşterilor Populari deschis la Complexul Muzeal Bucovina a reunit câteva obiecte de artizanat demne de Cartea Recordurilor. Dintre acestea, cea mai mare şi cea mai mică lingură de lemn făcută vreodată în România.
Una din curiozităţile târgului care a atras cel mai mult privirile vizitatorilor a fost o lingură de lemn, care are doi metri lungime şi este confecţionată manual de un meşter popular din comuna Doroteia, Suceava. (Adrian Vultur)
Iaşi
Oaza de relaxare de la Socola
Ieşenii pot pescui în apele iazului situate în curtea spitalului. Preţul unei zile pe balta unde se pot prinde crapi şi caraşi este de 40 de lei. Pescarii care nu au unde fugi de căldura sufocantă din oraş pot da la peşte, la sfârşitul săptămânii, în apele iazului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola.
Locul de agrement este exploatat de curând de aministraţia unităţii medicale care speră să atragă cât mai mulţi amatori, mai ales că a populat apele cu peşte. (Alina Busuioc)
Bacău
Băcăuanii au intrarea liberă pe Insula de Agrement
Consilierii locali au eliminat taxa de intrare pentru restul sezonului estival. Copiii de peste zece ani însoţiţi de părinţi şi pensionarii pot intra gratis şi la ştrandul Letea. Măsura este valabilă până la încheierea sezonului estival şi a fost luată, de consilierii locali, ca urmare a numeroaselor cereri primite din partea băcăuanilor. (Claudiu Banea)
Neamţ
Staţiunea balneară Neguleşti, îngropată de nepăsare
Edilii nu au găsit în ultimii 13 ani nicio soluţie pentru „mina de aur“ cu izvoare minerale. Nemţenii care au nevoie de tratament pentru afecţiunile reumatice cronice cunosc mai mult din auzite de beneficiile apelor minerale de la Neguleşti, o staţiune situată la numai 25 de kilometri de Piatra Neamţ. „Mi-a zis cineva că apele de acolo sunt bune pentru reumatism, dar n-am fost niciodată. M-aş duce dacă s-ar deschide staţiunea”, spune Maria Domnica, o pensionară. (Florin Jbanca)
Botoşani
Laptele şi caşul ţăranilor au interdicţie în piaţă
Halele de lactate sunt mai pustii după ce ţăranilor fără acte nu li s-a mai permis să vândă. Botoşănenii critică decizia autorităţilor deoarece acum sunt nevoiţi să cumpere produse mai scumpe de la producătorii autorizaţi.
„M-am obişnuit să cumpăr în fiecare duminică smântână şi brânză de vaci de la o bătrânică din Suliţa. Nu am încredere să cumpăr de la aşa zişii producători“, a spus Ionela Dumitraş, profesoară. (Mihaela Iacob)